04.09.12

La Plataforma ProSeleccions denuncia a la Fiscalia el ‘cas Àlex Fabregas’

A més, felicita el gest de la jugadora argentina Sofía Maccari

La Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes ha presentat davant la Fiscalia de Barcelona una denúncia pels delictes d’odi, discriminació i amenaces de mort que va rebre el jugador d’hoquei herba Àlex Fabregas. La denúncia ha estat tramitada per la Fiscalia de Barcelona, que ara ha d’adoptar una resolució. Cal recordar que Fàbregas havia expressat en una entrevista al Diari Ara que jugava amb la selecció espanyola “perquè no hi ha cap altre opció” i que “no sento el mateix escoltant l’himne espanyol que amb ‘Els Segadors'”. Amb aquesta acció la Plataforma ProSeleccions segueix defensant els drets dels esportistes catalans davant d’atacs que atempten contra la llibertat d’expressió. Qualsevol esportista que manifesti la seva voluntat de defensar la selecció catalana, sempre tindrà el nostre suport.

Precisament de l’hoquei herba també ens arriba un altre cas d’un esportista que també s’ha posicionat. Es tracta de la jugadora argentina Sofía Maccari, que després de celebrar la medalla de plata als Jocs Olímpics de Londres amb una bandera estelada, aquests darrers dies ha estat protagonista als mitjans. Maccari assegura que “els esportistes catalans voldrien jugar per Catalunya, ho sé; m’ho han dit moltes vegades. Però com va dir l’Àlex Fàbregas, si no pots fer una altra cosa jugues amb Espanya, però no sents el mateix, és lògic”. Declaracions com aquesta demostren que no només els esportistes catalans estan conscienciats de la necessitat de tenir seleccions catalanes oficials, sinó que els estrangers que conviuen amb la realitat de Catalunya també perceben quin és el sentiment del país. Des de la Plataforma ProSeleccions felicitem Sofía Maccari per la voluntat d’expressar la catalanitat en un lloc i un moment tan especial com són els Jocs Olímpics.

Casos com el de Maccari demostren que les seleccions catalanes traspassen fronteres. Els nostres equips nacionals són una eina que ens ajuda a treballar per exportar la imatge de Catalunya a tot el món, amb els beneficis que això suposa pels nostres esportistes i pel país.