03.09.12

Kilian Jornet guanya la Becca di Nona

Primera victòria del català al Gran Premi de les Nacions d’enguany

El corredor català Kilian Jornet es va imposar a Ionut Zinca en la cursa de la Becca di Nona, a la vall d’Aosta italiana, que es va disputar ahir. Aquesta és la novena de les deu curses que formen la Valetudo Mountain Running International Cup (VMnRIC) – Gran Premi de les Nacions. Tot i que les condicions de la muntanya no eren les millors, amb neu acumulada durant els darrers dies i temperatures molt baixes, es va poder gaudir d’una gran cursa de muntanya. A més, la victòria de Jornet va permetre Catalunya sumar un bon grapat de punts en la competició per nacions.

En el duel de dos dels millors corredors de muntanya, Kilian Jornet es va mostrar superior a Zinca. La cursa es va iniciar amb una escapada del corredor romanès, que ràpidament va ser neutralitzat pel català, acompanyat pel corredor italià Damiano Lenzi, que participava a la cursa de només pujada. Kilian Jornet i el corredor italià van anar agafant distància respecte a Ionut Zinca, fins arribar als 3 minuts. Tot semblava dat i beneït, però en el descens Zinca va prémer l’accelerador i en alguns moments va arribar a posar-se a tant sols 30 segons del corredor català, però li va faltar força i va haver de cedir davant de l’empenta de Kilian Jornet. Malgrat tot, amb aquesta segona posició Zinca s’ha assegurat el triomf individual a la Valetudo Mountain Running International Cup, revalidant el títol que ja va aconseguir l’any passat.

En dones, el domini va ser de la corredora local Gloriana Pellissier. L’única rival que va tenir va ser la catalana Mireia Miró, que participava a la cursa de només pujada i que va marxar en solitari gran part de l’ascens, només seguida de lluny per la corredora italiana, que anava obrint forat respecte a les també corredores italianes Debora Cardone i Emanuela Brizio, que van completar el podi femení.

L’última prova de la VMnRIC serà l’Etna Valetudo Skyrace, una cursa que es disputarà el 30 de setembre al voltant d’aquest emblemàtic volcà.

Podeu trobar més informació al lloc web oficial del campionat.

Aquí podeu veure un vídeo de la competició: