09.08.12

La Selecció Catalana de futbol platja debuta internacionalment

S’enfrontarà a Anglaterra el 16 d’agost a Torredembarra

La Selecció Catalana de futbol platja jugarà el seu primer partit internacional davant d’Anglaterra. El partit, que es disputarà el proper 16 d’agost a Torredembarra (19.30 hores), compta amb el total suport de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i la Federació Catalana de Futbol. Els màxims representants d’aquests organismes, el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, i el president de la FCF, Andreu Subies, presidiran el partit.

El seleccionador català, Jordi Girol, assegura que aquesta “és una gran oportunitat per al futbol platja català. És un gran orgull poder representar a Catalunya en el nostre esport, però a la vegada sabem que és una gran responsabilitat. Competir al màxim nivell internacional, en tot cas, és la millor manera per fer créixer el futbol platja a Catalunya, un país on la gent sent autèntica passió pel futbol, i en el que a més tenim unes platges excel·lents. Ho hem d’aprofitar”.

Aquest amistós Catalunya-Anglaterra, l’entrada al qual és totalment gratuïta, serà transmès en directe pel canal Esport3 i s’emmarca en la celebració de la última etapa regular de la lliga europea, que es celebra a aquesta localitat de la Costa Daurada. La Power Horse Euro Beach Soccer League Torredembarra 2012, que té lloc entre el 17 i el 19 d’agost, suposa la darrera oportunitat per a quatre de les seleccions de la Divisió A (Portugal, Suïssa, Espanya i Polònia) d’accedir a la Superfinal de la lliga europea, que se celebrarà a finals de mes (23-26 d’agost) a la Haia (Holanda), amb els sis millors conjunts del continent. Anglaterra competirà amb Andorra, Ucraïna i un quart equip que sortirà entre Bulgària, Letònia i Eslovàquia per un lloc a la promoció d’ascens a aquesta mateixa Divisió A.

Amb 15 anys d’història, la Lliga Europea de Futbol Platja (Euro Beach Soccer League) és la competició que vertebra la competició continental en aquest esport. 20 seleccions nacionals, repartides en 8 equips de Divisió A i 12 de divisió B, competeixen en tres seus europees diferents, que aquest any han estat Terracina (Itàlia), Berlín i Torredembarra, per accedir a la Superfinal de la Haia.