07.08.12

La Plataforma portarà a la fiscalia les amenaces a Àlex Fàbregas

Els atacs als esportistes catalans no cessen

Els últims dies han estat constants els atacs rebuts per alguns dels esportistes catalans que participen als Jocs Olímpics de Londres. El cas més impactant és el del jugador d’hoquei herba Àlex Fàbregas. L’esportista català va declarar en una entrevista al diari Ara que “En cap moment jugo pensant que ho faig per Espanya” i que “Jugo amb Espanya perquè és amb qui em toca jugar, no tinc cap altra opció. El meu sentiment és català, no sento el mateix escoltant l’himne espanyol que ‘Els segadors”. Aquestes paraules van aixecar una gran polseguera i ràpidament va començar a rebre missatges insultants i amenaces al seu compte de twitter que van provocar que l’hagués de tancar poc després. Les amenaces van arribar fins i tot a ser de mort.

La Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, en boca del seu president Xavier Vinyals, va fer públic ahir que portarà aquestes amenaces a la fiscalia perquè estudiï si són constitutives de delicte. Normalment és l’afectat qui demana la intervenció de la fiscalia però com que són amenaces públiques ho pot fer un tercer. El president de la Plataforma, en declaracions a El 9 Esportiu, valora que el sentiment expressat per Fàbregas és majoritari entre els esportistes catalans presents a Londres.

Un altre motiu de polèmica ha estat l’entrevista que la medallista a Londres Mireia Belmonte va concedir a la Plataforma l’any 2009 i on expressava que “veuria bé que Catalunya i Espanya competissin algun dia dins l’aigua”. Diversos mitjans se n’han fet ressò, i això també ha ocasionat comentaris i insults per part de seguidors de la selecció espanyola.

Des de la Plataforma ProSeleccions continuarem donant suport a aquells esportistes que vulguin significar-se per l’esport català i les Seleccions Catalanes. I els defensarem quan rebin insults i amenaces pel simplet fet d’expressar-se lliurement.

Una Nació, una Selecció