06.08.12

Campions del món per tercera vegada

La Selecció Catalana de biketrial guanya el Mundial i a més aconsegueix 5 títols individuals

El biketrial català ha repetit els èxits de les dues temporades anteriors i s’ha proclamat campió del món. En l’última prova, disputada a la localitat italiana de Sonico, els pilots catalans han tornat a dominar gairebé totes les categories. Per aquest motiu, també ha aconseguit 5 títols mundials en categoria individual: Dani Comas en elit, Gemma Abant en femenina, Rafa Tibau en sènior, Armand Mollà en júnior i Alan Rovira en poussin.

En categoria femenina la lluita pel títol ha estat fratricida. Si a les dues primeres proves el resultat es repetia amb Gemma Abant a la primera posició i la seva germana Mireia a la segona, semblant que ja estava tot fet, a la tercera i última prova les coses van canviar notablement, ja que la Mireia s’imposava guanyant la competició amb autoritat, seguida de la txeca Maria Cribova, i un fiasco inesperat de la Gemma la feia acabar en tercera posició. Malgrat tot, això no va alterar la classificació final del campionat, que gràcies als dos primers llocs anterior proclamaven la Gemma com a campiona del món, seguida de la seva germana Mireia a tan sols un punt de distància. En categoria elit, Dani Comas va haver de remuntar el mal inici a la primera prova del Mundial, però va poder sumar un nou títol en el seu palmarès.

Els resultats dels catalans no podien ser millors. La prova de Sonico va ser una festa per la Selecció Catalana, i van sonar “Els segadors” fins a 5 vegades a la final, ja que els representant catalans van pujar al més alt del podi en obtenir 5 títols individuals dels 7 en joc, a més del títol de Campiona del Món per nacions, seguida de Japó i la República Txeca. És el tercer any consecutiu que Catalunya guanya per nacions en els tres anys que té de vida des del seu reconeixement internacional.