30.07.12

Èxit de Catalunya com a amfitriona del Mundial de biketrial

Igualada vibra amb les 5 victòries dels pilots de la Selecció Catalana

Els pilots de la Selecció Catalana de biketrial han aconseguit 5 importants victòries en la prova del Campionat del Món que s’ha disputat aquest cap de setmana a Igualada. Els vencedors catalans han estat Dani Comas en categoria elit, Rafa Tibau en sènior, Gemma Abant en femenina, Armanad Mollà en júnior i Alan Rovira en poussin. A més d’ells, també s’han imposat l’espanyol Alejandro Montalvo en categoria benjamí i l’italià Andrea Riva en minime. Tot plegat ha fet que Catalunya tornés a guanyar la competició per nacions i estigui a punt d’aconseguir el seu tercer títol mundial.

La victòria de Dani Comas, davant una afició bolcada amb el pilot de Gavà, el manté viu en la lluita pel títol mundial. Comas va completar les dues voltes al circuit amb molta superioritat, excepte en el tram final. A la zona 8, quan ja era a punt d’acabar, va trencar el manillar de la bicicleta i va caure a terra. L’impacte el va deixar amb molèsties físiques, i el pilot català va preferir no competir en les dues últimes zones, sabent que la victòria final a la prova ja era seva. Amb aquest triomf parcial, Comas és segon a la classificació general amb 38 punts, 3 menys que el líder Vaclav Kolar, de la República Txeca, que a Igualada va ser tercer, per darrere del seu compatriota David Herka. Comas aconseguirà el títol mundial en l’última prova, aquest cap de setmana a Itàlia, si acaba per davant de Kolar.

En la categoria sènior, Rafa Tibau va sumar el segon triomf consecutiu, amb una participació gairebé perfecta en què només va penalitzar amb 1 punt. Això el deixa com a líder incontestable del Campionat del Món, amb 50 punts, per davant del també català Joan Figueras i del francès Morgan Remy, que estan empatats amb 33 punts. Tibau no hauria de tenir problemes per aconseguir el seu segon campionat del món en categoria sènior en l’última prova.

En la categoria femenina, Gemma Abant ha estat molt superior a totes les rivals, inclosa la seva germana Mireia que ha tornat a ser segona. La Gemma encapçala la classificació general amb 50 punts, mentre la Mireia és segona amb 40. En l’última prova del campionat es decidirà quina de les dues bessones aconsegueix el títol mundial.

Armand Mollà puja al capdavant de la classificació general júnior amb la victòria aconseguida a la seva terra, Igualada. El pilot de la Selecció Catalana suma 45 punts, per davant del letó Ansis Dermaks, que en suma 41 com a conseqüència d’haver guanyat la primera prova i haver estat tercer a Igualada, per darrere d’un altre català, Bernat Seuba.

Finalment, en la categoria poussin, Alan Rovira també va sumar la segona victòria parcial i encapçala la classificació general amb 50 punts, 10 més que el japonès Riki Ikeda i 18 més que l’italià Diego Crescenzi.

Aquest cap de setmana a la localitat italiana de Sonico es decidiran els títols mundials. La Selecció Catalana pot aconseguir el tercer consecutiu per nacions i uns quants en les categories individuals.