24.07.12

Espanya vol fer fora Catalunya de la federació internacional de twirling

La federació catalana es defensarà a la propera assemblea mundial

La Federació Esportiva Catalana de Twirling (FECT) pot deixar de competir internacionalment si prospera la petició de la Federación Española de Baile Deportivo (FEBD). L’organisme espanyol és a punt de ser acceptat com a nou membre de la federació internacional (WBTF), però un dels requisits per ingressar-hi ha estat que la federació catalana no hi sigui. Davant d’aquesta situació, la FECT ha hagut de demanar suport a les institucions per evitar ser expulsada de la federació internacional. Per aquest motiu, la Plataforma ProSeleccions ha decidit donar-hi suport i facilitarà les gestions amb un advocat perquè defensi els interessos de la federació catalana a l’assemblea que la WBTF celebrarà a París el dilluns vinent, just abans de començar el Campionat del Món on la Selecció Catalana també hi participarà.

La federació catalana considera que hi ha motius jurídics per defensar que l’ingrés de l’espanyola a la internacional no ha de comportar-li l’expulsió. La FECT forma part de la WBTF des del 2008, i des d’aleshores ha obtingut resultats esportius brillants, amb medalles en campionats d’Europa i del Món. Sense anar més lluny, fa dues setmanes va ser tercera a l’Europeu que es va disputar a Bèlgica, una competició on la federació espanyola no hi va enviar cap esportista per no haver d’enfrontar-se a la catalana.