20.07.12

I per què no un Catalunya-Estats Units?

Feia 15 anys que la selecció espanyola de bàsquet no trepitjava Catalunya

La selecció espanyola tornarà a jugar un partit de bàsquet a Catalunya 15 anys després de l’última vegada. En aquella ocasió va ser per l’Eurobasket, que va tenir com a seus Girona, Badalona i Barcelona. El proper dimarts 24 de juliol Espanya i els Estats Units s’enfrontaran al Palau Sant Jordi en un partit de preparació pels Jocs Olímpics. Possiblement cinc jugadors catalans disputaran el partit. Cap d’ells, però, ho farà amb la samarreta del seu país.

La selecció espanyola jugarà a Barcelona però per molta gent això no representa cap estímul. Segurament ho serà més veure un equip nord-americà ple d’estrelles que un combinat espanyol que intentarà venjar-se de la final dels Jocs Olímpics de Pequín, ara fa quatre anys. A molts aquest partit no els despertarà més interès que el que jugaran els Estats Units i Argentina, només dos dies abans i també al Sant Jordi. El que esperem és que ben aviat puguem tornar a veure la Selecció Catalana omplint el Sant Jordi de gom a gom. Malauradament ja fa una dècada de l’última ocasió, una victòria contra Croàcia per 82 a 75.