19.07.12

“La federació espanyola m’ha amenaçat amb no homologar les llicències catalanes”

El president de la Federació Catalana de Tennis es mostra indignat amb el tracte de l’espanyola

Joan Navarro és el president de la Federació Catalana de Tennis (FCT) des de fa uns cinc mesos. Des que hi va arribar la seva principal preocupació ha estat eixugar un deute adquirit de l’anterior junta de gairebé 6 milions d’euros. Una part d’aquest deute, 184.000 euros, el té amb la Real Federación Española de Tenis (RFET), presidida per José Luis Escañuela, que no ha acceptat cap de les propostes de pagament que li ha plantejat la junta de la federació catalana. Tip d’aquesta situació, la setmana passada Joan Navarro va dimitir com a vicepresident de la RFET, acompanyat de Vicenç Cantó, vicepresident a la catalana i fins aleshores vocal a l’espanyola.

En declaracions a la Plataforma ProSeleccions, Navarro explica que “quan vaig arribar a la presidència, volia dedicar-me completament al tennis, millorant els serveis als clubs, estructurant els grups de competició… però fins ara només he pogut dedicar-me a la part econòmica, fent plans de viabilitat, intentant millorar la gestió d’instal·lacions i recursos humans”. Tot i que poc a poc estan eixugant el deute, el sorprèn la poca predisposició de la RFET a acceptar els calendaris de pagament que han proposat. “La junta directiva de la federació espanyola em va donar suport quan els vaig explicar com volem resoldre el deute, però el president, José Luis Escañuela, s’hi ha oposat frontalment. No accepta cap de les propostes que hem plantejat. El problema aquí és que jo vull pagar però no em deixen”. A més, segons explica el dirigent català, “ens han arribat a amenaçar dient que no homologaran les llicències dels jugadors catalans impedint-los que participin als campionats estatals. Potser no saben que el tennis català suposa el 38% de les llicències de tot l’estat, i que els clubs catalans són els que acostumen a disputar-se els campionats d’Espanya”. Arribats a aquest punt, cal recordar que l’any passat la federació catalana va pagar a l’espanyola més de 130.000 euros en concepte d’homologació de llicències, o sigui que la RFET també perdria diners amb aquesta decisió.

Un cop més ens trobem davant un cas clar de discriminació de les federacions catalanes per les federacions espanyoles. En molts casos, un exemple ben clar n’és el tennis, els esportistes catalans representen la major part de llicències de tot l’estat. Això comporta que els esportistes catalans paguin bona part del pressupost de l’espanyola. I en molts dels casos el tractament que reben és molt deficient. Per solucionar-ho, una de les opcions, la que sempre hem defensat des de la Plataforma ProSeleccions, és el trencament amb les federacions espanyoles. Aquest trencament permetria millorar la salut del nostre esport i tenir via lliure per decidir-ne el futur. Excursionisme, tennis taula, twirling, tennis… aquestes últimes setmanes hem vist com l’esport català és espoliat i maltractat per l’espanyol. Potser ja va sent hora que fem un pensament i mirem cap a Europa i cap al món enlloc de cap a la península i Madrid. L’esport català en sortirà molt beneficiat.