18.07.12

La Selecció Catalana de biketrial, a punt per revalidar el títol mundial

El Campionat del Món tindrà tres proves, la més destacada a Igualada el 27 i 28 de juliol

Els 18 membres de la Selecció Catalana que participaran a les tres proves del Campionat del Món van ser presentats ahir al Museu Melcior Colet de Barcelona. En l’acte hi van ser presents el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, el president de l’Associació Catalana de Biketrial (BAC), Josep Abant, el secretari general de la Biketrial International Union (BIU), Màrius Mollà, el vicepresident de la Plataforma ProSeleccions, Sergi Blázquez, i Albert Balcells, director d’Ocisport, empresa que organitzarà la prova d’Igualada.

Catalunya lluitarà per proclamar-se campiona per equips per tercera vegada consecutiva. A més, pilots com Dani Comas, les germanes Mireia i Gemma Abant, o Rafael Tibau també buscaran repetir els títols mundials aconseguits en les darreres temporades. El biketrial és un esport nascut a Catalunya i amb un fort arrelament al nostre país, i per això la Selecció Catalana és la que aportarà més esportistes al campionat. Ivan Tibau va fer un reconeixement als pilots catalans i els va felicitar per haver contribuït a “ensenyar a tot el món el talent esportiu de Catalunya”.

En l’acte també es va presentar la prova d’Igualada, que es disputarà el 27 i el 28 de juliol i a diferència de les altres tindrà diversos trams urbans que la faran més espectacular i permetran apropar el biketrial al gran públic. L’alcalde de la ciutat, Marc Castells, es va mostrar “encantat de poder acollir una prova d’aquest nivell i de que la Selecció Catalana visiti Igualada”. El president de la BAC, Josep Abant, va agrair el reconeixement del secretari general de l’Esport i va assegurar que “la Selecció Catalana hi posarà tot l’esforç del món per aconseguir el tercer títol mundial per equips”.

El calendari del Campionat del Món és el següent:
21-22 de juliol: Saix (França)
27-28 de juliol: Igualada (Catalunya)
4-5 d’agost: Sonico (Itàlia)