16.07.12

Marc Pinsach i Marta Garcia guanyen l’Olla de Núria

Catalunya s’imposa a Espanya i al País Basc en la competició per països

Marc Pinsach ha estat el guanyador absolut de la 6a edició de l’Olla de Núria, una de les curses de muntanya que desperten més interès al nostre país i que compta amb el suport de la Plataforma ProSeleccions. Pinsach va aconseguir un temps molt bo: 2 hores, 17 minuts i 19 segons, bastant a prop del rècord de la cursa, que el va aconseguir Kilian Jornet el 2009 amb 2 hores, 14 minuts i 57 segons. Per darrere de Pinsach han arribat Agustí Roc (amb 5 minuts i 2 segons de diferència) i Jessed Hernández, actual campió de la mitja marató als SkyGames (amb 6 minuts i 22 segons més que el guanyador).

En categoria femenina, la vencedora ha estat Marta Garcia, amb un temps de 2 hores, 59 minuts i 21 segons. L’altra corredora que ha completat els 21 quilòmetres i mig del recorregut en menys de 3 hores ha estat Anna Comet, que ha creuat la línia d’arribada 21 segons més tard que Garcia. Ha completat el podi Tina Bes, amb un temps 3 hores, 7 minuts i 20 segons.

En la categoria de països, Catalunya ha fet valer l’avantatge de córrer a casa, i s’ha imposat per davant d’Espanya i el País Basc. Cal recordar que l’Olla de Núria és una de les proves que formen part del circuit de curses Valetudo Mountain Running International Cup, i que els resultats d’aquesta competició puntuen tant en categoria individual com per països. El romanès Ionut Zinca i la italiana Cecilia Mora continuen lideren les classificacions individuals, mentre Romania encapçala la de països.

La meteorologia ha estat favorable pels 650 corredors que han participat a l’Olla de Núria, que han pogut gaudir de la cursa sense cap inclemència del temps, tot i que les temperatures han estat força fredes: 5º al moment de la sortida i 1º al cim del Puigmal. Aquest any la cursa ha introduït una gran novetat: per motius mediambientals no hi ha hagut avituallaments d’alçada i per primera vegada els corredors han hagut de dur el menjar i les begudes necessàries per no defallir. Això no ha suposat cap problema pels participants, ja que tots anaven ben equipats.

Més informació a www.olladenuria.cat i www.mnric.com