13.07.12

La Federació Catalana de Tennis trenca amb l’espanyola

El president català deixa la vicepresidència de la RFET, que no vol renegociar els terminis d’un deute

Segons informen avui diversos mitjans, el president de la Federació Catalana de Tennis, Joan Navarro, va presentar ahir la dimissió com a vicepresident de la Federació Espanyola de Tennis pel tracte rebut i la nul·la disposició d’aquest organisme a allargar els terminis del deute de 184.000 euros que té la federació catalana, que passa per una situació econòmica gravíssima. Només uns dies després del que vam explicar que passava entre la Federació Catalana de Tennis Taula i la seva homòloga espanyola, en el món del tennis es viu un cas semblant que és una mostra més de la intransigència i la fatxenderia amb la que actuen diverses federacions espanyoles.

“La meva manera de veure el tennis és diferent. Crec, sincerament, que es pot actuar d’altres maneres. A més, crec que és relativament fàcil fer les coses d’una altra manera. Però sens dubte és necessària la voluntat perquè sigui així. Lamentablement, en els darrers mesos he tingut mostres suficients per dubtar que aquesta voluntat existeixi. Si hagués existit, les coses avui serien diferents”, expressa Navarro en la carta que va enviar ahir mateix al president de la federació espanyola, José Luis Escañuela, i en la qual li exposa els motius de la dimissió.

Causes econòmiques i esportives han portat Joan Navarro a prendre, segons les seves pròpies paraules, una “difícil decisió”. De la mateixa manera, Vicenç Cantó, vicepresident esportiu de la FCT i vocal de l’espanyola, també ha presentat la dimissió pels mateixos motius.

“Els hem fet tres propostes amb tres calendaris diferents per pagar, però ells no semblen tenir voluntat d’arribar a cap acord, i per això m’he vist obligat a dimitir com a vicepresident”, va explicar Navarro. L’última proposta, que va presentar en la darrera reunió de la junta directiva, cancel·lava el deute de la catalana el desembre del 2013, data en què estava previst efectuar l’últim pagament ajornat. No obstant això, segons Navarro, l’equip que encapçala Escañuela continua sense voler arribar a un acord. Es dóna el cas que la seu de la federació espanyola és a Barcelona i que la territorial catalana representa més d’un terç de les llicències federatives de l’espanyola, amb unes 35.000. Per això, la renúncia de Navarro suposa un cisma en el tennis espanyol. A més, com ha revelat el mateix Navarro, el rerefons d’aquest distanciament s’ha de buscar en la falta d’entesa entre les dues federacions i entre els seus presidents. “Se’ns va demanar lleialtat a un projecte, però hem trobat falta de transparència i d’informació. No ens sentim còmodes ni sentim que tinguem el pes que mereixem. No pot ser que trobi més comprensió en l’empresa de neteja o en un proveïdor de terra batuda a l’hora de pactar pagaments ajornats que en el meu propi germà, que se suposa que és la federació espanyola.”