12.07.12

Diumenge es disputa una nova edició de l’Olla de Núria!

El Gran Premi de les Nacions arriba a Catalunya

Aquest diumenge 15 de juliol se celebrarà la sisena edició de l’Olla de Núria. Aquesta cursa, possiblement la més important de la muntanya catalana, consisteix en una mitja marató (21km) que comença i acaba a la vall de Núria i passa per 14 pics diferents, sent el del Puigmal (2.913 metres) el més destacat. En total, 3.880 metres de desnivell acumulat. La cursa començarà a les 9 del matí i el lliurament de premis es farà a la 1 del migdia.

L’Olla forma part de la Mountain Running International Cup (MNRIC), un circuit internacional de 10 curses de muntanya que suposa una alternativa al que organitza la International Skyrunning Federation (ISF). Aquest circuit atorga el Gran Premi de les Nacions, un premi col·lectiu pel país que sumi més punts. En aquest cas, cada atleta té total llibertat a l’hora de decidir per quina nació competeix.

Només s’ha permès que s’inscrivissin 650 corredors a l’Olla de Núria, el mateix nombre que l’any passat. La demanda ha estat tan alta que les inscripcions es van consumir en només 9 hores i un miler de persones han quedat en llista d’espera. Aquest any la cursa introdueix una gran novetat: per motius mediambientals no hi haurà avituallaments d’alçada i per primera vegada els corredors hauran de ser autosuficients. És a dir, cada corredor haurà de dur el menjar i les begudes necessàries per no defallir.

No prendran part a la cursa d’enguany els vencedors de l’any passat, Ionut Zinca i Mireia Miró. Sí que hi haurà altres atletes de nivell com Agustí Roc (5 vegades campió del món), Marc Pinsach, Toti Bes, Marc Solà o Cristóbal Adell en categoria masculina, i Anna Comet, Montse Martínez i Tina Bes en categoria femenina.

Cal recordar que Catalunya s’ha proclamat campiona en les tres primeres edicions del Gran Premi de les Nacions i aquest any pot repetir-ho. En les modalitats individuals, Kilian Jornet va guanyar la primera edició juntament amb la italiana Emanuela Brizio. A la segona, els triomfs van ser per la catalana Núria Picas i el nord-català Michel Rabat, mentre el romanès Ionut Zinca i la italiana Emanuela Brizio, per segon cop, van ser-ne els vencedors la temporada passada.

La Plataforma ProSeleccions, entitat que col·labora amb el Gran Premi de les Nacions i l’Olla de Núria, ha sortejat dues participacions entre els col·laboradors. D’aquesta manera, han guanyat els drets d’inscripció a la cursa i una nit d’allotjament a l’alberg de la vall de Núria.

Us animem a pujar diumenge a Núria per gaudir de la cursa i un paisatge únic i per animar els corredors en aquesta competició espectacular.

Més informació a www.olladenuria.cat i www.mnric.com