12.07.12

Espanya es retira d’una competició per no enfrontar-se a Catalunya

La Selecció Catalana ha estat tercera a la Copa d’Europa de twirling

Del 5 al 8 de juliol la Selecció Catalana de twirling ha participat a la Copa d’Europa, que s’ha disputat a Hasselt (Bèlgica). Amb una delegació de cinquanta persones, Catalunya va competir en les modalitats d’estil lliure, parelles, equips i grups de les categories júnior i sènior, obtenint uns resultats extraordinaris. La Selecció Catalana ha estat classificada en tercera posició per països, sobretot gràcies als bons resultats en parelles i per equips.

El proper repte que està preparant la Selecció Catalana és el Campionat del Món, que es durà a terme del 2 al 5 d’agost a Villebon sur Yvette, prop de París. En aquesta cita esperen seguir amb la bona dinàmica de resultats i millorar la vuitena posició final que van aconseguir en l’anterior Mundial, el 2010 a Noruega.

Cal remarcar que en aquesta competició la Federación Española de Baile Deportivo (FEBD) no ha volgut participar-hi pel fet que la Federació Esportiva Catalana de Twirling (FECT) hi ha estat inscrita. La FEBD ha enviat una carta a la World Baton Twirling Federation (WBTF) comunicant que no poden enfrontar-se a Catalunya per una normativa del Consejo Superior de Deportes que ho prohibeix. Una normativa que, com sempre hem remarcat, no té potestat sobre el que regulen les federacions internacionals. La carta, firmada pel president de la FEBD, Luis Vaño, i la delegada del comitè de twirling de la FEBD, Sara Abad, informa que intentaran aconseguir el reconeixement de la WBTF, la qual cosa faria que la FECT deixés de ser-ne membre de ple dret. Amb aquesta carta s’obre un nou front en què caldrà esperar la bel·ligerància de la federació espanyola per expulsar la catalana de la internacional, però des de la Plataforma ProSeleccions i la FECT es treballarà conjuntament per evitar-ho.