11.07.12

La Selecció de bitlles catalanes participa a la I Copa Intercontinental

De dijous a dissabte a El Salvador

L’equip de la Selecció Catalana de bitlles, format per Gerard Albiol, Sergi Arqués, Marta Solé i Mariona Llorens i dirigit pel tècnic de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling, Toni Solé, participarà a la I Copa Intercontinental de bowling six (bitlles catalanes) que tindrà lloc del 12 al 14 de juliol a San Salvador (El Salvador), amb les seleccions de Guatemala i El Salvador.

Després de dos dies d’entrenaments, el dijous 12 de juliol s’obrirà el campionat amb la cerimònia inaugural, seguida de la competició de parelles. El 13 de juliol es disputarà la competició per equips i el 14, la competició màster i tindrà lloc la cerimònia de clausura.

La Federació Catalana de Bitlles i Bowling ha fet diverses actuacions de promoció del joc de bitlles catalanes d’àmbit internacional. El 2004 va començar una campanya de difusió a alguns casals catalans europeus (Suïssa, Andorra i Alemanya, entre d’altres), i també va establir una estreta col·laboració amb l’Associació Europea de Jocs i Esports Tradicionals (AEJDT). A més, el 2008 es va fundar l’Associació Mundial Bowling Six, amb la Federación Salvadoreña de Bowling i la Federación Nacional de Boliche de Guatemala, amb l’objectiu de promoure aquest esport arreu del món, gràcies a la facilitat d’implantació, que ja és una realitat tant a Guatemala com al Salvador.

El resultat és l’organització d’aquesta I Copa Intercontinental, una fita cabdal d’aquest esport, una via de promoció de les bitlles catalanes eficaç fora de les nostres fronteres i una fantàstica oportunitat per la Selecció Catalana de competir a nivell internacional.