11.07.12

El joc brut d’Espanya arriba al tennis taula

Indignació en la federació catalana per la renúncia als Campionats d’Europa de joves

La Federació Catalana de Tennis Taula (FCTT) ha expressat la seva indignació per la decisió unilateral de la Real Federación Española de Tenis de Mesa (RFETM) de no presentar cap equip als Campionats d’Europa de joves, que s’han de celebrar del 13 al 22 de juliol a Àustria. En aquesta competició, la delegació espanyola hi havia d’enviar deu esportistes (quatre dels quals són catalans): sis juvenils i quatre infantils. Finalment, argumentant motius econòmics i sense consulta ni cap comunicació amb la federació catalana, ha decidit retirar als jugadors catalans de la competició, juntament amb la resta de jugadors.

El president de la FCTT, Joan Arnau, explica que van oferir avançar els diners que fessin falta per poder participar-hi i que els esportistes catalans poguessin culminar la seva preparació en el campionat internacional, però el president de la RFETM, Miguel Ángel Machado, ho va refusar. A més, a dia d’avui els jugadors catalans s’han quedat sense alternativa per poder participar-hi, ja que el termini d’inscripció s’ha complert i per tant la FCTT ja no s’hi pot apuntar pel seu compte. Davant d’aquesta situació d’abús i prepotència, Arnau considera que la federació espanyola està fent pagar als esportistes catalans el fet que la catalana no li aprovés el pressupost. Un pressupost que té una diferència negativa entre ingressos i despeses de mig milió d’euros, i que evidentment a la FCTT no li va semblar correcte.

Tot plegat reforça un cop més la idea que des de la Plataforma ProSeleccions hem defensat tantes vegades: les federacions catalanes han de trencar les relacions amb les espanyoles, que han demostrat sobradament que no estan capacitades per dur a terme una bona gestió, i fer camí pel seu compte, buscant el reconeixement de la federació internacional. Hem de treballar per afavorir la participació dels nostres esportistes a les competicions de màxim nivell, i en aquest cas la federació espanyola de tennis taula no només no ho aconsegueix sinó que a més ens ho impedeix.

Adjuntem el comunicat emès per la FCTT i signat pel seu president.