05.07.12

Aquest diumenge: tothom a animar la Selecció Catalana als SkyGames!

Protesta contra la ISF i la FEDME per no deixar participar la Selecció Catalana en la competició oficial

Des de la Plataforma ProSeleccions sempre hem treballat i treballem pel reconeixement internacional de totes les seleccions esportives catalanes, siguin de l’esport que siguin. Ara bé, hi ha esports, com el futbol, on el no reconeixement dol més, en som ben conscients. Però també és el cas de l’excursionisme, on Catalunya sempre ha estat pionera en l’àmbit mundial, i on, des de fa uns anys, l’ocupació sistemàtica de la FEDME, la federació espanyola d’esports de muntanya, de tots els esports de muntanya on els catalans destaquen (esquí de muntanya, escalada esportiva, curses i duatlons de muntanya) ens fa sentir especialment menystinguts. La gota que està fent vessar el got és la celebració dels SkyGames, que són anomenats “els campionats del món de la muntanya” per la ISF, una federació internacional creada a mida de la federació espanyola, que sense haver tingut mai cap interès per les curses de muntanya, va veure-hi una oportunitat d’apropiar-se dels èxits que des de feia gairebé 10 anys acumulaven els atletes catalans, com Agustí Roc i Kilian Jornet.

El passat cap de setmana es va viure als SkyGames a la Ribagorça una situació que ens ha de fer reflexionar. Esther Hernández, atleta de la Selecció Catalana, va acabar segona a la prova de SkyBike però no se li va reconèixer el títol de subcampiona. Des de la Plataforma ProSeleccions creiem que no pot ser que els nostres esportistes siguin de segona categoria, i que els seus èxits no tinguin validesa oficial perquè la federació internacional (ISF) i l’espanyola (FEDME) no ens deixen participar-hi.

Per aquest motiu, convoquem una protesta contra aquesta situació injusta el proper diumenge, aprofitant la disputa de la prova de l’SkyMarathon dels SkyGames. Hem d’animar tots els atletes catalans, i hem de demostrar a la ISF i a la FEDME que no estem d’acord amb les seves normes excloents. Per això, demanem que tothom qui ho vulgui porti banderes, xiulets, pancartes i qualsevol material que serveixi per fer ambient i donar suport als corredors catalans. La cursa començarà i acabarà a Vilaller (Alta Ribagorça). L’hora de sortida és a les 7.30h del matí per les dones i les 8h pels homes. L’arribada dels primers participants serà entre a les 11.30 i les 12 del migdia i la cerimònia de lliurament de premis tindrà lloc a les 5 de la tarda al mateix poble de Vilaller.

Des de fa uns anys, amb la creació de la ISF i la imposició d’uns estatuts que no permeten a Catalunya participar-hi oficialment, els títols de campió del món i d’Europa ja no poden recaure en esportistes que representen Catalunya. Si volen el títol, se’ls obliga a córrer per Espanya… i encara més, si els convoquen i s’hi neguen, d’acord amb la legislació espanyola els poden sancionar.

Volem que la gent vingui a animar els esportistes catalans i a fer sentir la seva indignació per aquest tracte injust que rep Catalunya. Els dos punts neuràlgics seran la línia d’arribada de la SkyMarathon i el lliurament de premis, on volem que tothom faci sentir el seu suport a les Seleccions Catalanes i la indignació pel fet que la FEDME i la ISF no ens deixin participar de manera oficial als SkyGames.

Us hi esperem.

Una nació, una selecció!

Més informació sobre els SkyGames
Vídeo de la xiulada al podi de la cursa del quilòmetre vertical