04.07.12

Un diari italià assegura que “la selecció espanyola ha guanyat l’Eurocopa gràcies a Catalunya”

Il Vostro Quotidiano reclama que es jugui un Catalunya-Espanya de futbol

Marco Gargini, periodista del diari italià Il Vostro Quotidiano, ho té clar: sense els jugadors catalans la selecció espanyola no hauria guanyat l’Eurocopa. En un article Gargini destaca que cinc dels onze titulars del combinat estatal a la final de Kíev són catalans: Xavi, Piqué, Jordi Alba, Busquets i Cesc. A més, recorda que entre els 23 convocats pel torneig també hi eren Valdés i Juanfran i Albiol, a qui Gargini inclou en el mateix grup perquè “com que van néixer a la Comunitat Valenciana, entrarien a la selecció dels Països Catalans”. I fins i tot Iniesta, que recorda que ha jugat una vegada amb la Selecció Catalana (el 2004 contra Brasil al Camp Nou).

A l’article, molt semblant al que va publicar fa dos anys a Il Toscano després del Mundial, Gargini també explica la iniciativa de la Plataforma ProSeleccions de veure “Catalunya al Mundial del Brasil 2014”, i recorda l’article que vam publicar fa uns dies en què fèiem una comparativa dels combinats català i espanyol que s’haurien pogut enfrontar en aquesta Eurocopa.

En aquest sentit, des de Il Vostro Quotidiano, llancen una proposta interessant: que en el proper partit de la Selecció Catalana el rival sigui Espanya. Segons el diari, “seria una bona manera de demostrar que a més de l’economia, el turisme i la indústria, Catalunya també és el motor d’Espanya en l’esport”. L’article conclou explicant que “Espanya té problemes molt greus i s’arrisca a perdre aviat la locomotora Catalunya, que avui més que mai es veu afectada pel fre de mà i està més enllà de la creença de l’anomenat Regne d’Espanya, i espera arribar aviat a un referèndum real per la independència que els catalans somien per l’11 de setembre de 2014, tres-cents anys després de la pèrdua de la llibertat”.