02.07.12

Gemma Egea i Laura Herrero, campiones d’Europa de beach tennis!

Les catalanes han trencat l’hegemonia italiana en la competició

La parella formada per Gemma Egea i Laura Herrero s’ha proclamat campiona d’Europa de beach tennis de dobles femenins, en superar a la final les italianes Catia Ghermandi i Giada Seganti per 9-5. Ha estat una gran sorpresa, i és que Itàlia és el gran dominador d’aquest esport i la parella Ghermandi-Seganti havia començat dominant la final. Però Egea i Herrero han estat capaces de remuntar i imposar-se amb rotunditat, i a més ho han fet a casa, a la platja del Somorrostro de Barcelona. Les dues jugadores representaran la Selecció Catalana al Campionat del Món, que es jugarà del 21 al 29 de juliol a Marina di Ravenna, Itàlia.

Amb permís de les guanyadores catalanes, el nom més destacat del torneig ha estat el de l’italià Davide Aloisi. Aquest jugador ha estat el vencedor de les tres categories en què ha participat: dobles mixtes i dobles i individuals masculins. En la categoria de dobles mixtes va fer parella amb la també italiana Catia Ghermandi (a la fotografia). Van superar a la final els seus compatriotes Liana Scarmin i Andrea Mercatali per un ajustat 9-7. En els dobles masculins, el seu company va ser Nicolas Frontali. Amb molta autoritat van guanyar tots els partits, i a la final van derrotar els balears Àlex Mompo i Antonio Ridao per 9-5. Finalment, en categoria individual, Aloisi va superar el seu company de dobles Nicolas Frontali a la final i va completar un fantàstic triplet. En categoria femenina, Giada Seganti es va refer de la derrota contra les catalanes en els dobles i també va superar a la final la seva parella en la categoria de dobles, Catia Ghermandi.

Des de divendres fins diumenge s’han viscut tres dies de beach tennis en estat pur a la platja de Barcelona i el públic assistent ha pogut gaudir dels millors jugadors del continent. Felicitem especialment Gemma Egea i Laura Herrero per la seva victòria i desitgem que en el proper Campionat del Món elles i els altres jugadors de la Selecció Catalana tinguin molta sort!