29.06.12

Ja ha començat el Campionat d’Europa de beach tennis a Barcelona

Les proves individuals han obert el foc d’una competició que acabarà diumenge

Els partits individuals han suposat el tret de sortida del segon Campionat d’Europa de beach tennis. Cap a les dues del migdia s’han començat a jugar fins a sis partits de manera simultània, i aquest vespre es coneixeran els primers guanyadors del torneig. Diumenge a la tarda es posarà el punt final a tres dies de competició que de ben segur deixaran un bon nombre d’assistents als partits que es juguen a la platja del Somorrostro de Barcelona. Aquest migdia ja han assistit al torneig el president de la International Federation Beach Tennis (IFBT), Giandomenico Bellettini, i el president de l’Associació Beach Tennis Catalunya (ABTCat) i vicepresident de la internacional, Joan Egea.

Aproximadament 80 jugadors de tot el continent competiran pel títol europeu en cinc modalitats diferents: individuals masculins, individuals femenins, dobles mixtos, dobles masculins i dobles femenins. Entres els jugadors hi haurà campions d’Europa i del Món, tant en categoria masculina com femenina.

L’any passat, com és habitual en el beach tennis, els esportistes italians van acaparar la majoria de medalles del Campionat d’Europa. No ho van fer, però, en els dobles femenins, on Rosa Sitjà i Pilar Escandell van guanyar la final. Enguany, tornarà a haver-hi una important presència de jugadors de Catalunya i Itàlia, però també n’hi haurà de Finlàndia, Grècia, França, Bulgària, Bèlgica i Alemanya.

El beach tennis és un dels 21 esports en els que Catalunya pot competir oficialment, gràcies al reconeixement internacional de l’Associació Beach Tennis Catalunya. L’ABTCat va ser fundada l’any 2009 i està afiliada a la IFBT des del 2010. Aquest és el segon Campionat d’Europa que organitza i, amb el del mes vinent, la Selecció Catalana haurà participat a tres Mundials.