27.06.12

El Campionat d’Europa de beach tennis es juga a Barcelona

Hi participaran 80 jugadors durant el cap de setmana

Des de divendres fins diumenge la platja del Somorrostro de Barcelona acollirà el Campionat d’Europa de beach tennis. Aproximadament 80 jugadors de tot el continent competiran pel títol europeu en cinc modalitats diferents: individuals masculins, individuals femenins, dobles mixtos, dobles masculins i dobles femenins. Entres els jugadors hi haurà campions d’Europa i del Món, tant en categoria masculina com femenina.

L’acte de presentació del campionat es va fer ahir dimarts a les instal·lacions del Club Natació Sant Andreu, amb la presència de Joan Egea (president de l’Associació Beach Tennis Catalunya), Antoni Valls (president del Club Natació Sant Andreu), Santi Siquier (delegat de la Secretaria General de l’Esport a Barcelona) i Xavier Amador (gerent de l’Institut Barcelona Esport). Tots quatre van destacar la importància que té per la promoció del país poder acollir campionats europeus i el fet que els esportistes que hi participen ho fan sota la bandera de Catalunya.

L’any passat, com és habitual en el beach tennis, els esportistes italians van acaparar la majoria de medalles del Campionat d’Europa. No ho van fer, però, en els dobles femenins, on Rosa Sitjà i Pilar Escandell van guanyar la final. Enguany, tornarà a haver-hi una important presència de jugadors de Catalunya i Itàlia, però també n’hi haurà de Finlàndia, Grècia, França, Bulgària, Bèlgica i Alemanya.

El beach tennis és un dels 21 esports en els que Catalunya pot competir oficialment, gràcies al reconeixement internacional de l’Associació Beach Tennis Catalunya. L’ABTCat va ser fundada l’any 2009 i està afiliada a la International Federation Beach Tennis (IFBT) des del 2010. Aquest és el segon Campionat d’Europa que organitza i, amb el del mes vinent, la Selecció Catalana haurà participat a tres Mundials.

Podeu trobar més informació al web www.abt.cat. Aquest és el vídeo oficial de presentació del Campionat d’Europa: