26.06.12

Catalunya-Espanya: Què passaria si s’enfrontessin dues de les millors seleccions d’Europa?

Comparativa entre la Selecció Catalana i l’Espanyola amb motiu de l’Eurocopa

Una vegada més, hem arribat a la fase final d’una gran competició internacional de futbol sense poder veure-hi la nostra selecció, la catalana. Per això, plantegem una comparativa entre la que nosaltres considerem que podria ser la final de l’Eurocopa si a la Selecció Catalana se li respectés el dret de competir-hi: un Catalunya-Espanya.

D’entrada, tots dos equips tindrien una baixa sensible: Puyol a la defensa catalana i David Villa a l’atac espanyol. A partir d’aquí, sota pals el nivell seria semblant, amb dos dels millors porters del món: Víctor Valdés i Iker Casillas.

En defensa, l’absència de Puyol faria que Piqué fos el líder de la Selecció Catalana. El podria acompanyar Víctor Ruiz, que després de deixar l’Espanyol s’ha consagrat al Nàpols i al València com un dels millors centrals esquerrans del panorama europeu. Als laterals, joventut i projecció ofensiva: amb Martín Montoya i Jordi Alba els laterals tindrien recorregut durant molts anys. Al combinat espanyol, la situació és inversa. L’experiència s’acumula als laterals, amb Sergio Ramos i Arbeloa, mentre Albiol i Javi Martínez aportarien la contundència a la part central. En línies generals, es produiria un empat tècnic en la rereguarda dels dos conjunts.

Al centre del camp, el futbol de toc seria la tònica dominant de Catalunya. Busquets, Xavi i Verdú lluitarien per la possessió de la pilota, tot i que davant es trobarien a una Espanya que amb Silva, Iniesta i Mata intentarien desbordar, mentre Xabi Alonso aportaria la contenció. Tot plegat ens deixaria un partit vistós, amb dos equips que els agrada fer bon futbol.

A l’atac veuríem un combat entre la tècnica i l’eficàcia. La Selecció Catalana compta amb jugadors amb bona tècnica en la zona de tres quarts, però faltaria un rematador nat. Aquesta funció la podria fer Cesc Fàbregas, que estaria acompanyat de jugadors com Bojan o Isaac Cuenca. Al combinat espanyol, Fernando Torres i Fernando Llorente serien les dues referències ofensives. Són jugadors amb bon olfacte golejador, que inquietarien la defensa catalana. El nostre pronòstic seria el d’un partit igualat.