19.06.12

Presentada la sectorial d’esports de l’ANC

Bona rebuda de la iniciativa, amb la presència de la Plataforma ProSeleccions

Esportistes per la Independència, el nom amb el que s’ha presentat la sectorial d’esports de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), ja ha vist la llum. Ahir al vespre el Centre Excursionista de Catalunya en va acollir l’acte de presentació, en què hi van ser presents diverses personalitats destacades de l’esport català. L’ANC va remarcar que l’Estat propi seria la millor manera d’afavorir l’esport del nostre país.

Josep Maria Santasusana, coordinador de la sectorial d’esports de l’ANC, va ser el conductor d’un acte en què van presidir la mesa de ponents Carme Forcadell (membre del Secretariat Nacional de l’ANC), Santi Siquier (representat de la Secretaria General de l’Esport a Barcelona) i Sergi Blázquez (vicepresident de la Plataforma ProSeleccions). En el seu discurs, Blázquez va recordar que “les Seleccions Catalanes tenen el suport d’un 80% de la població. L’Estat espanyol dóna ordres expresses per intentar evitar que una federació catalana pugui competir a nivell internacional, però no ens aturaran”. Per la seva banda, Forcadell va explicar que “cal considerar la independència com a camí per tenir el ple reconeixement internacional de les nostres federacions, però també hem de donar suport a les que ja estan reconegudes i a les que no. Les Seleccions Catalanes ajuden al procés d’internacionalització del nostre país, ens donen visibilitat”.

Dues altres membres del Secretariat Nacional de l’ANC, Anna Bernabeu i Núria Jàvega, van exposar el funcionament i la importància de l’ANC, com a moviment transversal. També van ser-hi presents diversos presidents de federacions com Jordi Eduardo (futbol sala), Jordi Merino (entitats excursionistes), Joan Villuendas (atletisme), Tomàs Moral (handbol), Antoni Ayza (escacs) o Joan Egea (president de l’Associació Beach Tennis Catalunya).