08.06.12

Bona sintonia en la recepció de la presidenta del Parlament a la Plataforma ProSeleccions

S’ha perfilat un acord de col·laboració per recórrer la sentència del Tribunal Constitucional

La presidenta del Parlament de Catalunya, la Molt Honorable senyora Núria de Gispert, ha rebut aquest matí el president de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, Xavier Vinyals, i el vicepresident, Manel Pardo. En una trobada cordial, totes dues parts han intercanviat opinions sobre la sentència del Tribunal Constitucional, que intentava imposar restriccions a la participació internacional de les seleccions catalanes. De Gispert ha expressat el suport i la intenció de treballar conjuntament per buscar mecanismes que serveixin per defensar la llei aprovada pel Parlament, que va ser fruit de la primera iniciativa legislativa popular que va tramitar la cambra, el 1999, després de la recollida de 521.000 signatures de suport a les seleccions esportives catalanes per part de la Plataforma ProSeleccions.

A més, per tal d’aconseguir més suport polític en aquesta decisió, la presidenta del Parlament ha ofert a la Plataforma ProSeleccions la possibilitat de demanar una compareixença a la Comissió d’esports del Parlament, i així poder informar a tots els grups parlamentaris del que suposa la sentència del Tribunal Constitucional i quines són les respostes que s’hi pot donar.

La Plataforma ProSeleccions valora molt positivament la trobada d’aquest matí amb la presidenta del Parlament i confia en la bona sintonia que s’ha generat per trobar conjuntament la manera més adequada de respondre a la sentència del Tribunal Constitucional.