07.06.12

La presidenta del Parlament de Catalunya rebrà demà al matí el president de la Plataforma ProSeleccions

La visita estarà marcada per la sentència del Tribunal Constitucional sobre la Llei de l’Esport de Catalunya

Demà a les 11 del matí es produirà una reunió al Parlament de Catalunya entre la presidenta de la cambra, la Molt Honorable senyora Núria de Gispert i el president de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, Xavier Vinyals. En la trobada, sol·licitada per la Plataforma ProSeleccions, es valorarà la sentència del Tribunal Constitucional, que la setmana passada es va pronunciar sobre el recurs que havia presentat el Partit Popular a la Llei de l’Esport de Catalunya del 1999.

Una de les principals peticions de la Plataforma ProSeleccions serà la de buscar vies de resposta a una sentència que, tot i que reconeix el dret de les seleccions catalanes a participar oficialment en competicions internacionals, intenta imposar la restricció de no poder fer-ho si en aquella modalitat esportiva ja hi ha una selecció espanyola, en contra de la jurisprudència marcada pel Tribunal d’Arbitratge Esportiu de Lausana (TAS). L’any 2008 aquest organisme va decretar que la Federació Catalana de Bitlles i Bowling podia ser membre de la federació internacional tot i que també ho era l’espanyola, i totes dues podien participar en les competicions internacionals.

El juliol de 1999 la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes va lliurar al Parlament de Catalunya 521.000 signatures de ciutadans que demanaven canviar els articles de la Llei de l’Esport de Catalunya que parlaven de les Seleccions, a través d’una Iniciativa Legislativa Popular (ILP). El Parlament va aprovar exactament els articles que havia proposat la Plataforma ProSeleccions, però el Partit Popular, a través del govern espanyol que aleshores dirigia José María Aznar, va recórrer l’article 2 del text, segons el qual “les federacions esportives catalanes de cada modalitat esportiva són les representants del respectiu esport federat català en els àmbits supraautonòmics”.