30.05.12

Manos Limpias denuncia la Plataforma ProSeleccions

Considera, erròniament, que és un dels impulsors de la xiulada a l’himne espanyol

Segons informa el diari espanyol La Gaceta, el col·lectiu de funcionaris públics Manos Limpias ha presentat a la Fiscalia General de l’Estat una denúncia contra les entitats que, segons ells, van promoure la xiulada a l’himne espanyol de la final de Copa que es va jugar divendres passat a Madrid. Segons explica la publicació, la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, juntament amb ESAIT, Siareir@s Galeg@s i Catalunya Acció, són “inductors i cooperadors d’un delicte d’ofenses i ultratges als símbols nacionals, al Cap d’Estat i a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre”.

Tot plegat demostra que Manos Limpias s’equivoca a l’hora de formular la denúncia. En aquest cas una de les entitats denunciades és la Plataforma ProSeleccions, que no va demanar que es xiulés cap himne, sinó que a la roda de premsa conjunta al Congrés dels Diputats, celebrada el dilluns anterior al partit, amb ESAIT i Siareir@s Galeg@s, va demanar respecte per tots els símbols, i va fer una crida a les aficions del Barça i l’Athletic Club animessin els seus equips amb senyeres i ikurrinyes, aprofitant l’ocasió per reivindicar les seleccions esportives de cada nació. A més, en resposta a la pregunta d’un periodista d’El Mundo, el vicepresident de la Plataforma ProSeleccions Sergi Blázquez va aclarir que es feia una crida a respectar tots els símbols, propis o no, com demostra aquest vídeo.

Queda clar que no han volgut entendre les nostres paraules i que han volgut exaltar el seu públic quan afirmen que “abans de la celebració de la final de Copa entre l’Athletic Club de Bilbao i el Futbol Club Barcelona, les plataformes denunciades han estat induint, instant i provocant les respectives aficions a una crida d’una gran xiulada quan sonés l’himne espanyol i al príncep Felip”. Això és rotundament fals i només hi ha dues raons possibles per les quals ho diuen: o bé no han volgut entendre res del que hem explicat o bé tenen ganes de mentir.