29.05.12

Mireia Abant guanya la Copa d’Europa de biketrial

La catalana s’ha assegurat el títol a falta de l’última prova

La pilot de la Selecció Catalana de biketrial Mireia Abant ha afegit un quart títol continental al seu llarg palmarès en imposar-se a la segona prova de la Copa d’Europa disputada a la localitat danesa de Viborg. Abant ha quedat per davant de la txeca Marie Krivova i de la sueca Nadine Kamank.

La sabadellenca ja va aconseguir la victòria a la primera prova de les tres que componen el campionat i que va tenir lloc a Vall-de-roures (Terol), seguida de la seva germana bessona Gemma que va ocupar allà la segona plaça però que no ha pogut viatjar a Dinamarca a lluitar pel podi per manca de patrocini. Aquest resultat permet a la Mireia adjudicar-se el títol matemàticament tot i que encara s’ha de disputar la tercera i darrera cursa d’aquesta Copa d’Europa el 22 de setembre a la República Txeca, concretament a Znojmo.

En categoria masculina, no hi va participar Dani Comas, que havia guanyat la primera prova del campionat, i el vencedor va ser el txec David Herka. Aquests dos pilots juntament amb l’eslovac Ladislav Jánoska (l’únic que ha participat a les dues proves) es disputaran el títol a Znojmo, d’aquí a una mica menys de quatre mesos.

Un altre català, Alan Rovira, també va aconseguir la victòria, en la categoria Poussin, igual que a Vall-de-roures, cosa que li permet mantenir un còmode lideratge del campionat.

La següent competició destacada serà el Campionat d’Europa, on els nostres pilots defensaran la Selecció Catalana. Es disputarà el cap de setmana del 9 i el 10 de juny a la localitat alemanya de Scheibenberg.