25.05.12

“Pitadores profesionales”

Article d’opinió de Xavi Torres a El 9 Esportiu

Desconeixia aquesta feina, però així atacava abans-d’ahir un diari de Madrid (que diu que té la razón) tots els nacionalistes catalans, i un cop més es quedava tan ample. Segons les fonts espies, els subversius membres de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes “han anat rebent subvencions anuals per portar a terme les seves activitats, és a dir, desprestigiar Espanya i defensar la independència”.

Tot això dos dies després que els membres de la plataforma organitzessin una roda de premsa a Madrid (amb els col·legues bascos i gallecs) per denunciar i demanar al govern espanyol que deixi de jugar brut i d’intervenir deslleialment amb boicots i amenaces de sancions contra l’esport català cada vegada que hi ha un intent d’aconseguir el reconeixement internacional d’una federació catalana. Això sí, ells no polititzen l’esport… Per acabar, en la mateixa roda de premsa, les plataformes van fer una crida en què demanaven a les aficions basca i catalana que avui seran presents en la final de la copa del Rei que despleguessin les seves banderes nacionals i que aprofitessin el partit per reivindicar també el reconeixement de les seves seleccions. Ni un sol esment a xiular res.

Per a Esperanza Aguirre i la seva caverna mediàtica tot això és massa difícil de comprendre i acceptar i, per això, han carregat de nou contra tot i tothom. Tot i que la unitat social i política a Catalunya massa vegades fa riure, en el cas de donar suport al dret a tenir seleccions pròpies ningú, ni el PP català, no ha gosat sumar-se al ridícul d’Aguirre amb les seves fòbies i el seu oportunisme. Perquè els xiulets i els elefants, en el fons, són el menys important i a Espanya ho saben. I tenen molta por.

A mi m’agrada parlar de futbol i de ben segur que demà hi tornarem. I encara en parlarem més el dia que Catalunya pugui participar en una Eurocopa o en un mundial. Quan hi ha atacs d’aquest nivell i ens recorden, una vegada més, la seva incomprensió absoluta, no ens podem quedar de braços plegats. Demanem respecte i ens donen bufetades. Cal prendre’ns, doncs, el dret d’expressar-nos en llibertat amb tota la convicció que mereix l’ocasió. I cada cop més: només ens falta el lideratge decidit dels nostres representants al Parlament de Catalunya.

Avui, barcelonistes que sereu a Madrid, canteu l’himne, onegeu la bandera blaugrana i animeu l’equip. Avui, catalans que sereu a Madrid, canteu Els segadors, mostreu l’estelada i presumiu de país. En llibertat, només faltaria.