22.05.12

Comunicat de la Plataforma ProSeleccions sobre la final de Copa

La Plataforma ProSeleccions desmenteix haver demanat que es xiuli l’himne espanyol

En resposta a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, que aquest matí ha dit que “si alguns aficionats volen xiular l’himne espanyol, el partit s’ha de suspendre i jugar-se a porta tancada en un altre”, la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes vol deixar clar que:

–  En l’acte conjunt amb ESAIT i Siareir@s Galeg@s, en cap cas no es va fer una crida a xiular l’himne espanyol. Al contrari, en tot moment es va remarcar que pel partit de divendres entre el Barça i l’Athletic Club es promouen reivindicacions en positiu, amb càntics a favor de les seleccions nacionals, lluint banderes de cada nació i de les plataformes que defensen les seleccions esportives de cada país. Demanem respecte per qualsevol símbol nacional, els nostres i els dels altres.

–  Al manifest conjunt de les tres plataformes, que podeu trobar en aquest enllaç, es diu: “Finalment, i donada la presència a Madrid, aquesta mateixa setmana, de molts aficionats bascos i catalans, amb motiu de la final de la Copa del Rei de futbol, fem una crida a ambdues aficions perquè el partit sigui una festa esportiva i reivindicativa de suport també a les seleccions basca i catalana i al seu reconeixement internacional. Demanem a totes dues aficions que, sense entrar en provocacions, omplin de banderes catalanes i basques l’estadi a l’hora que animen el seu equips”.

Us enllacem un parell de vídeos de l’acte d’ahir com a mostra de les nostres afirmacions:

http://www.tv3.cat/videos/4098530
http://youtu.be/TfwhPao6_Rc?t=6m32s