21.05.12

Unitat a Madrid per les Seleccions catalanes, basques i gallegues

L’Una Nació, una Selecció arriba al Congrés dels diputats espanyol

La Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, conjuntament amb ESAIT i Siareir@s Galeg@s ha ofert una roda de premsa al Congrés dels Diputats per reivindicar les seleccions esportives nacionals. Amb la presència i el suport de diputats gallecs, bascos i catalans, les tres plataformes civils han llegit un manifest comú en defensa del dret de les seleccions a participar en competicions internacionals.

Coincidint amb la final de Copa d’aquest divendres, en què hi participaran el Barça i l’Athletic Club de Bilbao, s’ha fet una crida a les aficions dels dos equips a aprofitar aquest partit per defensar els drets de les seleccions ensenyant les banderes i els símbols nacionals de Catalunya i el País Basc. S’ha volgut deixar clar que aquesta és una crida en positiu, no contra ningú sinó per reivindicar la presència dels equips nacionals en les competicions internacionals.

Per part de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes han intervingut el vicepresident Sergi Blázquez i el coordinador Francesc Serra. Per part d’ESAIT, Iñigo Santxo i Martxel Toledo. I per part de Siareir@s Galeg@s, David Rodeiro i Alexandre Sanmartín. Els grups polítics presents han estat Amaiur (Rafael Lareina i Xavier Mikel Errekondo), Unió Democràtica de Catalunya (Marta Surroca i Eva Parera), Convergència Democràtica de Catalunya (Josep Maldonado i Jordi Jané), Esquerra Republicana de Catalunya (Joan Tardà, Alfred Bosch i Teresa Jordà), Iniciativa per Catalunya-Verds (Joan Coscubiela i Laia Ortiz) i el Bloque Nacionalista Galego (Olaia Fernández Davila). En acabar la roda de premsa, els membres de les plataformes i els diputats s’han retratat a les escales del Congrés dels Diputats amb una pancarta en què s’hi podia llegir el lema “Una nació, una selecció” en català, basc i gallec.

Llegir el manifest