18.05.12

Derrotats però amb el cap ben alt

Catalunya cau davant Txèquia per 1-2 i es queda a les portes de la final de l’Europeu

La Selecció Catalana de futbol sala no ha pogut classificar-se per la final de l’Eurocopa de futbol sala. Aquesta tarda ha caigut de manera injusta contra Txèquia, en un partit que els txecs han dominat a la primera part però que a la segona només ha tingut color català. Demà a les dues del migdia jugarà contra Rússia en el partit pel tercer i quart lloc.

Txèquia ha obert el marcador ben aviat, Havrda ha sorprès Téllez i ha posat per davant els txecs. Tot i el cop inicial, Catalunya s’ha refet. Al minut 7, Juanma Santos ha driblat el porter Mares, però s’ha quedat sense angle i la seva rematada l’ha refusada la defensa. Catalunya tenia el control de la pilota però li faltava encert, mentre Txèquia, ben ordenada en defensa, ha pogut ampliar l’avantatge amb dos contraatacs. Just abans dels descans, Edu Madueño ha pogut fer, de cap, el gol de l’empat, però el porter Mares ha estat molt àgil i ha refusat la rematada a córner.

A la segona part, un gol de falta directa de Gabri Fargas ha donat l’empat a Catalunya i ha fet justícia al marcador. A partir d’aquest moment, la Selecció Catalana ha tingut el control del partit. Juanma Santos ha tingut l’ocasió més clara en una arribada davant del porter, però la seva rematada ha impactat a les cames de Mares. Catalunya ha estat incapaç de trencar la defensa txeca, i al minut 38 de partit, en una pilota dividida, els àrbitres han assenyalat una falta molt rigorosa contra la Selecció. Com que era la sisena del període, ha suposat un doble penal, que Havrda ha transformat amb molta potència. Tot i que quedava poc temps, Catalunya encara ha gaudit de dues ocasions més. En la primera la centrada de Carles Asensio l’ha refusada un defensa amb les mans dins de l’àrea, però els àrbitres ho han xiulat el penal. A la segona, ja a la desesperada, Gabri Fargas ha rematat des de la punta dreta de l’atac, però el porter ha refusat a córner.

Catalunya veu com s’esvaeix el somni de jugar la final de l’Eurocopa, però els jugadors que entrena Juan Antonio Fernández poden estar molt satisfets amb el paper que han fet fins al moment. Han estat primers de grup per davant de l’equip amb millor palmarès del continent, Rússia, i han caigut contra Txèquia, que ha pujat al podi en les quatre últimes edicions del campionat. Des de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes volem felicitar l’esforç i el joc dels nostres jugadors, que han ajudat a conèixer Catalunya a tot Europa i ens han fet vibrar amb els seus partits. Enhorabona, campions!

CATALUNYA: Toni Téllez, Carles Asensio, Ivan Mateo, Oscar Rodríguez, David Gallego, Edu Madueño, Gabri Fargas i Pablo Barrio.
TXÈQUIA: Mares, Havrda, Netolic, Cais, Tlot, Snidil, Fitchner, Kraus, Skal, Nekera i Cieslar.
Àrbitres: Pavel Shupilov (Bielorússia) i Dimitri Zheltov (Rússia)
Gols: 0-1: Havrda (min.5); 1-1: Gabri Fargas (min.22); 1-2: Havrda (min.38)