17.05.12

A les semifinals!

Catalunya jugarà demà a les 5 de la tarda contra la República Txeca

La Selecció Catalana de futbol sala ha hagut patir més del que s’esperava per superar Noruega 3-2 en el primer partit del Campionat d’Europa en què partia com a favorita. El fet d’haver estat primera de grup li ha permès enfrontar-se a la tercera classificada del grup C, Noruega, però els escandinaus han aconseguit igualar un desavantatge de dos gols i no han estat derrotats fins als instants finals.

El partit ha començat amb un gol matiner de Gabri Fargas. Al minut 3, el jugador català ha avançat amb velocitat i ha obert el marcador amb un xut creuat. Després del gol, els dos equips han tingut alternatives en atac, però sense crear gaire perill. Al minut 10, Carles Asensio ha recuperat una pilota a la zona de tres quarts i ha xutat des de la frontal de l’àrea, però la rematada s’ha estavellat al pal esquerre de la porteria i ha marxat fora. En una jugada semblant, David Gallego ha culminat un contraatac però el xut ha anat a parar a la xarxa lateral. Abans d’arribar al descans, Oscar Rodríguez ha aconseguit el segon gol amb un llançament de falta directa molt dur i molt ben ajustat al costat del pal, però en l’última jugada de la primera part el noruec Marius ha retallat les distàncies, deixant-ho en 2-1.

La segona part ha començat amb un altre gol noruec que ha canviat el partit. A la sortida d’un córner, Jannik ha rematat de cap aprofitant un malentès entre la defensa i el porter català. Catalunya jugava millor, però Noruega estava aprofitant les oportunitats. Oscar Rodríguez ha enviat una pilota al pal en una jugada assajada de falta, i després d’una bona combinació Isaac Moreno ha rematat a les cames del porter. En els minuts finals, la Selecció Catalana ha disposat de moltes més ocasions, la majoria originades gràcies a la pressió intensa que ha permès jugar ràpid al contraatac. Gabriel Fargas ha fallat tres dobles penals, i a dos minuts pel final Carles Asensio ha tingut una clara ocasió a la mitja volta, però el porter Marianovic l’ha refusada. Quan semblava que la pròrroga decidiria quin dels dos equips passaria a la final, Oscar Rodríguez ha robat una pilota al mig del camp, l’ha conduïda fins la zona de tres quarts i ha aconseguit el gol de la victòria amb un xut potent. Sense temps per res més, els noruecs han intentat forçar un doble penal per empatar el partit, però els àrbitres no han caigut en el parany.

Catalunya arriba invicta a les semifinals del Campionat d’Europa, havent aconseguit dues victòries i un empat. Demà divendres, a partir de les 5 de la tarda, s’enfrontaran a la República Txeca. Catalunya haurà de tornar a plantar cara a un dels favorits, però en aquest torneig els jugadors de la Selecció Catalana estan demostrant que volen lluitar pel títol.

CATALUNYA: Toni Téllez, Carles Asensio, Ivan Mateo, Isaac Moreno, Oscar Rodríguez, David Gallego, Edu Madueño, Gabri Fargas, Sergio Montero, Pablo Barrio i Faisal Raiss.
NORUEGA: Marianovic, Jannik, Melya, Marius, Ersland, Siobak, Olsen, Arnesen, Djedje i Grenna.
Àrbitres: Pavel Shupilov (Bielorússia) i Dimitri Zheltov (Rússia)
Gols: 1-0: Gabri Fargas (min.3); 2-0: Oscar Rodríguez (min.16); 2-1: Marius (min.19); 2-2: Jannik (min.24); 3-2: Oscar Rodríguez (min.38)