16.05.12

Primers de grup!

Catalunya 2 – Rússia 2. El desempat a la tanda de penals (3-0) dóna la primera posició a Catalunya

Ja ho deia el jugador David Gallego després del primer partit: “Catalunya vol fer història en aquest Campionat d’Europa”. Aquesta tarda la Selecció Catalana ha plantat cara a Rússia, conjunt amb més títols continentals al seu palmarès, i s’ha avançat dues vegades al marcador. Finalment el partit ha acabat en empat, però la tanda de penals ha donat el primer lloc del grup A a Catalunya.

Els russos, un equip molt ben ordenat i amb molta qualitat tècnica ha començat portant el control del partit i protagonitzant les primeres arribades a l’àrea rival. Però Catalunya no s’ha arronsat, i al minut 5 ha obert el marcador gràcies a Isaac Moreno, que ha culminat una bona combinació. Amb el gol en contra, Rússia ha atacat amb més perill, i ha acabat aconseguit el gol de l’empat en un contraatac. Sokolov ha aprofitat una situació de 3 contra 2 i ha establert l’igualada en el marcador. Abans del descans, cada equip ha tingut opcions d’avançar-se. Primer Carles Asensio ha salvat una doble ocasió dels russos quan el porter Toni Téllez ja havia estat superat, i tot seguit Pablo Barrio ha rematat massa creuat quan es trobava sol davant del porter.

A la represa, la igualtat en el joc ha continuat sent la tònica general, tot i que Catalunya ha demostrat més intencionalitat ofensiva. Isaac Moreno ha estat a punt d’aconseguir el segon gol. Ha encarat el porter Txugunov, que ha tocat clarament la pilota fora de l’àrea, però els àrbitres no ho han assenyalat. Malgrat tot, el gol ha arribat uns minuts més tard. Un xut de Catalunya al pal l’ha aprofitat Carles Asensio, que ha controlat la pilota i ha afusellat la porteria russa. Amb el 2-1, Catalunya ha gaudit d’ocasions per ampliar el marcador. En una d’aquestes, el xut de Gabri Fargas ha marxat lleugerament desviat quan la defensa russa havia estat superada. En un contraatac, Rússia ha aconseguit l’empat aprofitant una sortida en fals del porter i combinant fins a marcar el 2-2.

Amb aquest resultat, el partit s’ha enrarit i han aparegut les picabaralles. Al final, l’empat a dos ha obligat a recórrer a la tanda de penals per desempatar els dos equips, empatats en punts i diferència de gols a favor. Des del punt fatídic Catalunya ha estat més encertada i ha aconseguit acabar per davant dels temibles russos, campions de l’Europeu en les tres últimes edicions. Demà a la 13.30h (hora catalana) Catalunya s’enfrontarà a Noruega, tercera del grup C, per un lloc a les semifinals.

CATALUNYA: Toni Téllez, Carles Asensio, Ivan Mateo, Juanma Santos, Isaac Moreno, Oscar Rodríguez, David Gallego, Edu Madueño, Gabri Fargas, Sergio Morales, Sergio Montero, Pablo Barrio i Faisal Raiss.
RÚSSIA: Txugunov, Ivanov, Esaulenko, Kurmshov, Sokolov, Kuramshin, Georgievskiy, Gadzhiev, Slesarev, Samoylovich i Skorodumov.
Àrbitres: George Reshetnik (Bielorússia) i Alexander Osun (Israel)
Gols: 1-0: Isaac Moreno (min.6); 1-1: Sokolov (min.16); 2-1: Carles Asensio (min.30); 2-2: Kurmshov (min.38)