15.05.12

Debut triomfant!

Catalunya s’ha estrenat a l’Europeu de futbol sala amb una treballada victòria sobre Ossètia del Sud per 2-0

La Selecció Catalana de futbol sala lluitarà demà a la tarda (15.30h hora catalana) pel primer lloc al grup A del Campionat d’Europa de futbol sala. Avui han debutat a la competició amb un triomf sobre Ossètia del Sud per 2-0. Tot i que els jugadors catalans han portat el pes del partit en tot moment i han creat les ocasions més clares, han hagut de patir fins al final per aconseguir el triomf.

La primera part ha tingut més alternances de joc, però en tot moment ha estat Catalunya qui ha creat més perill, sobretot des de les botes del capità Ivan Mateo. Els jugadors d’Ossètia del Sud ho han intentat mitjançant tímids contraatacs que no han arribat a inquietar el porter català, Toni Téllez, que havia substituït sota pals el titular Javi Martínez, lesionat al minut 6 de partit.

Després del descans, Catalunya ha tingut més efectivitat. Al minut 2 de la represa, David Gallego ha obert el marcador, tranquil·litzant una selecció catalana que a la primera part s’havia desesperat per la falta d’encert. Amb el marcador a favor, Catalunya ha continuat assetjant la porteria rival però ha seguit topant amb els pals i amb el porter Kokoev. Semblava que el partit acabaria amb 1-0, però quan faltaven vint segons pel final del partit els àrbitres han assenyalat una falta favorable a Ossètia del Sud, que com que era la sisena, ha suposat un doble penal. El llançament s’ha estavellat al travesser de la porteria catalana i, molt atent, el porter Toni Téllez ha aprofitat el refús per assistir a Isaac Moreno, que des del camp propi ha aconseguit el segon gol.

Al final del partit, l’alegria ha envaït els jugadors catalans, que tot i patir pel resultat, estan molt satisfets amb el joc de l’equip. Demà a les 15.30h s’enfrontaran a Rússia, un dels favorits per aconseguir la victòria final a l’Europeu. A Catalunya només li servirà la victòria per ser primera de grup. Un empat deixaria els catalans en la segona posició per la diferència de gols, però igualment li donaria el passi als quarts de final.

CATALUNYA: Javi Martínez (Toni Téllez), Charly Asensio, Ivan Mateo, Juanma Santos, Isaac Moreno, Oscar Sánchez, David Gallego, Edu Madueño i Gabri Fargas.
OSSÈTIA DEL SUD: Kokoev, Tautiev, Makeevic, Bibilov, Goslan, Bestaev, Tsidaen i Jhovoev.
Àrbitres: Mariano Garcés de Noruega i Eddie Bill de Bélgica
Gols: 1-0: David Gallego (min.22); 2-0: Isaac Moreno (min.39)