15.05.12

Comunicat de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes

Actes i reivindicacions coincidint amb la final de la Copa

Avui, de manera paral·lela, a Galícia, al País Basc i a Catalunya, les entitats que defensem el reconeixement oficial de les seleccions nacionals respectives hem decidit donar a conèixer novament la nostra reivindicació i anunciar que dilluns vinent oferirem una roda de premsa conjunta al Congrés dels Diputats amb el suport dels diferents representants polítics i partits catalans.
Per això, volem fer públics els següents punts:

1.    Catalunya és una nació i el seu poble té dret a gaudir i a patir, si cal, amb seleccions esportives pròpies que el representin en competicions internacionals, talment com poden fer la major part de nacions del món.

2.    Competir oficialment és un dret que els esportistes i els seus representants federatius han de poder-se guanyar en el si de les federacions internacionals sense vetos ni impediments polítics.

3.    Demanem a l’Estat espanyol joc net i la no intervenció, ni legislativa ni administrativa, en contra de la voluntat dels esportistes i dels aficionats catalans de poder veure les seves respectives seleccions de l’esport que sigui jugant europeus, mundials i jocs olímpics amb absoluta normalitat.

4.    Catalunya no parteix de zero. El reconeixement internacional de les federacions esportives catalanes i la participació normal d’aquestes a europeus i mundials no és només un dret sinó que ja és un fet des de fa més de 10 anys. Fins a 21 esports han aconseguit aquesta fita i una sentència del màxim òrgan jurídic esportiu internacional, el TAS, va dictaminar contundentment a favor d’aquest dret tot demostrant la base jurídica que empara aquesta vella reivindicació.

5.      També és no partir de zero que el Govern de la Generalitat tingui competències exclusives en matèria esportiva, que les federacions esportives catalanes siguin entitats amb personalitat jurídica pròpia, amb plena capacitat per obrar amb independència de les federacions espanyoles i de la seva voluntat i que el redactat final de l’Estatut de Catalunya motivi i permeti la participació oficial de les seleccions catalanes en l’àmbit internacional.  En conclusió, existeix tot el marc legal necessari. Només cal que el govern de l’Estat espanyol respecti la voluntat de les federacions catalanes i del poble de Catalunya.

6.      Fem una crida a tots els partits polítics catalans a donar suport a aquesta reivindicació tot fent acte de presència a la roda de premsa que oferirem les tres plataformes ciutadanes del País Basc, Galícia i Catalunya.

7.    Anunciem, alhora, la voluntat de fer un crida pública a les aficions del Barça i de l’Athletic Club de Bilbao perquè la final de la Copa del Rei, que es jugarà el divendres 25 de maig a l’estadi Vicente Calderón de Madrid, sigui també una festa esportiva de suport a les seleccions basca i catalana de futbol i al seu reconeixement internacional. Que es vegi i s’escolti que Catalunya lluita per la defensa dels nostres drets nacionals (entre els quals hi ha el de l’oficialitat de les nostres seleccions) i que renovem el nostre compromís de treballar per a aconseguir-ho. Voldríem que el 25 de maig fos el dia de la gran foto entre les dues aficions agermanades i en un ambient immillorable. Que els aficionats llueixin senyeres, estelades i material reivindicatiu a favor de les seleccions. Amb respecte per a tothom, defensem els nostres drets en un dia de festa, de celebració esportiva i de reivindicació nacional.

UNA NACIÓ, UNA SELECCIÓ!