04.05.12

Campionats d’Espanya de seleccions autonòmiques?

 

Editorial 04/05/2012

 

Vagi per davant que els campionats d’Espanya són tan legítims com els de França, Itàlia, Bèlgica o qualsevol altre estat. Però que Catalunya guanyi una d’aquestes competicions que, com a molt, donen representació internacional en nom d’Espanya, no és ni molt menys l’objectiu pel que treballa la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes.

 

Ens encanta veure les nostres seleccions competir, sí. Veure Catalunya participant i guanyant tornejos és la nostra finalitat, però no ens agrada que els rivals siguin Múrcia, Astúries o Andalusia. Preferim rivals com Rússia (un dels països a qui s’enfrontarà la selecció catalana al proper Europeu de futbol sala), Grècia (que es va imposar a Catalunya la competició per equips de la Copa del Mediterrani de bowling), Itàlia (equip a batre per la selecció catalana en el proper Campionat d’Europa de beach tennis) o Irlanda (gran dominador juntament amb Catalunya dels Campionats del Món de Pitch & Putt). Ens agrada competir al món sent el que som, un país, i enfrontant-nos a altres països.

 

Hi ha 21 esports en què Catalunya pot competir oficialment, i el nostre objectiu és anar aconseguint més reconeixements internacionals de federacions catalanes. Fins que n’arribin més, de moment aquestes són les que ens representen i ens ajuden a exportar la imatge de Catalunya arreu del món. Hi ha federacions esportives on el reconeixement internacional és molt complicat. Però això no és excusa per deixar les coses com són actualment i no lluitar per aconseguir-ho. I si no, com a mínim fer passos endavant perquè l’esport català tingui interlocució directa amb les federacions internacionals, o organitzar partits internacionals que serveixin perquè altres seleccions ens coneguin. Però amb això últim no n’hi ha prou. Cal ser valents i establir ponts directes amb les federacions internacionals. Propiciar intercanvis entre clubs i jugadors. Donar molt més valor a les nostres seleccions que no només competir en campionats d’Espanya autonòmics.

 

No hem de ser curts de mires. Cal entendre que les competicions que ens calen són les internacionals, no les “interregionals”. Tot suma, però a nosaltres ens agrada que els nostres esportistes siguin campions d’Europa i del Món, no només d’unes quantes autonomies. Seguirem treballant per aconseguir-ho i, sense anar més lluny, d’aquí deu dies donarem suport a la selecció catalana de futbol sala que participarà al Campionat d’Europa. Oi que ens agradaria guanyar-lo i que hi sonessin Els Segadors?