11.04.12

PP i PSOE, una vegada més, en contra de les seleccions catalanes

Els dos partits majoritaris i UPyD van tombar una proposició de llei del PNB

La proposició de llei del PNB de modificació de la Ley del Deporte de 1990 sobre la participació de les seleccions catalanes i basques en les competicions internacionals no ha pogut ser debatuda al Congrés dels Diputats pels vots en contra del PP, el PSOE i UPyD. Per contra, CiU, ERC, Amaiur, IU i el BNG es van mostrar a favor de la proposta, que no va prosperar davant la negativa dels partits majoritaris.

Aitor Esteban, diputat del PNB encarregat de defensar la proposició, va reiterar en el ple d’ahir dimarts la pretensió del seu partit d’aconseguir l’oficialitat de les federacions esportives nacionals. Esteban va ser explícit: “No volem imposar a ningú els nostres sentiments, però no volem que ens els imposin”. Míriam Blasco, portaveu del PP i campiona olímpica a Barcelona el 1992, va recórrer al manual per rebatre les legítimes aspiracions de bascos i catalans: “No podem emprar l’esport com a eina política”. La replica catalana va arribar a través del portaveu d’ERC, Alfred Bosch, que va demanar que s’estudiés “la via britànica”, mentre la de CiU, Montse Surroca, va opinar que “la llei de l’Esport necessita una reforma global”.