10.04.12

Resultats finals del Campionat d’Europa Juvenil de bowling

Francisco Suárez ha estat el més destacat de la Selecció Catalana

Anglaterra i Finlàndia són els dos únics països que han aconseguit més d’una medalla d’or en el Campionat d’Europa Juvenil de bowling, que s’ha disputat a la ciutat danesa d’Aalborg. En una edició de molt nivell, cap esportista ha aconseguit més d’una victòria en les quatre modalitats disputades: individuals, parelles, equips i Masters, on hi participaven els que havien aconseguit millors resultats en les tres anteriors.

Precisament en el Masters hi va participar un dels tres jugadors de la Selecció Catalana. Francisco Suárez, que havia aconseguit la 16a posició sumant els punts d’individuals, parelles i equips, va caure a la primera ronda contra l’alemany Dominic Buchmann per dues victòries a zero. Malgrat tot, el setzè lloc és un excel·lent resultat. També han estat bons el 56è de Sergi Montanya, que va anar de menys a més en la competició, i l’actuació de Lia Mojarro. La més jove dels catalans, només té 15 anys, va refer-se d’un mal inici i va acabar en la 36a posició, per davant de rivals molt més experimentades.

En la modalitat de parelles, Finlàndia es va imposar a Noruega en categoria masculina i Anglaterra a Suècia en la femenina. Per equips, els nois d’Holanda van superar els de Dinamarca i les noies de Finlàndia van fer el mateix amb les de Dinamarca. En la competició individual, el noruec Oyvin Kulseng es va desfer del rus Alexander Minenko en la final i l’anglesa Verity Crawley va derrotar la sueca Jenny Wegner. A més, cal destacar que Crawley va ser l’única participant del torneig que va aconseguir una partida perfecta de 300 punts.

Finalment, en el Masters, els campions van ser Jesper Svensson de Suècia i Daria Kovalova d’Ucraïna. En definitiva, gran repartiment de victòries entre sis països diferents i satisfacció en la delegació catalana per uns resultats molt prometedors.

Podeu consultar els resultats complets i detallats en aquest document.

Aquí podeu veure la partida perfecta de Verity Crawley i un moment de la final masculina per equips.