21.03.12

“Que em cridin amb la Selecció Catalana em motiva especialment”


GABRIEL CROSAS SALVANS

Atleta de la Selecció Catalana de curses de muntanya i de la de raquetes de neu
21/03/2012
Curses-GabrielCrosas
GABRIEL CROSAS SALVANS

Atleta de la Selecció Catalana de curses de muntanya i de la de raquetes de neu
21/03/2012
Nascut el 15 de juny del 1977
Ocupació laboral: Calderer

Acaba de guanyar per primera vegada la Copa d’Europa de curses de raquetes de neu. Una competició per la qual finalment han puntuat quatre de les cinc proves previstes en un principi. Sigui com sigui, Gabriel Crosas s’ha afegit a la llista d’atletes de la Selecció Catalana de raquetes de neu que han guanyat una competició continental, i afronta el futur amb l’esperança de sumar més èxits. D’entrada, participarà a la temporada de curses de muntanya, on reconeix que el nivell serà més alt i les competicions molt exigents.


Enhorabona pel triomf a la Copa d’Europa de curses de raquetes de neu. T’esperaves a principi de temporada una victòria a la general?

No, sincerament no. No era el meu objectiu a principi de temporada. La primera cursa on vaig anar va ser a Suècia i allà em va anar bé, vaig ser tercer lluitant amb el segon però ell em va guanyar a l’esprint. Com que ja sabia que ell era un dels corredors punters, vaig pensar: “Si la primera cursa t’ha anat bé, a les altres també puc fer un bon resultat”. A vegades la primera pot anar molt bé i les altres no tant, però en aquest cas sí.

Has guanyat només una prova de les quatre, però al final s’ha premiat la teva regularitat.
Sí, la veritat és que sí. El que va ser tercer a la Copa d’Europa també en va guanyar una, però el que va ser segon va aconseguir dos segons llocs i un quart. Per tant, es demostra que a les Copes no has de guanyar totes les curses però sí que és important estar sempre en les primeres posicions.

La Selecció Catalana, amb el teu títol i el triplet de les noies heu estat, un cop més, imparables.
Sí, ens ha anat molt bé aquest any. La veritat és que estem contents perquè hem fet un bon paper. No és el primer doblet de títols catalans a la Copa d’Europa, però sempre és un orgull.

Córrer defensant Catalunya et suposa algun al·licient?
Sempre quan corres per un altre, sigui la selecció o un equip, et motiva més. Que et cridin amb la Selecció Catalana és un reconeixement personal, i això fa que sigui una motivació i tinguis més ganes de fer-ho bé. Et dóna un punt extra, a vegades costa d’explicar si no ho vius, però és així.

Ara començarà la temporada de curses de muntanya, com l’afrontes i quins objectius et marques?
Tinc la sort de poder córrer també amb la Selecció Catalana. Personalment sempre em marco objectius molt elevats. Si s’aconsegueixen bé i si no, també. Suposo que qualsevol esportista es marca grans fites. Però bé, a fer-les, a disfrutar-les i tot el que en surti de bo a celebrar-ho. Amb les raquetes no hi ha tanta competitivitat perquè hi ha menys gent que hi participa. Com que a les curses de muntanya hi ha més gent i tenen més renom, el nivell és més alt i costa més.

TEST PERSONAL

El teu racó preferit de Catalunya
La comarca d’Osona
Un plat de menjar
El pà amb tomàquet
Un color
El blau
Un número
El cinc
Una cançó en català
Alguna de Manel, Mishima o Antònia Font. Però de fet, qualsevol cosa de rock català m’agrada.
Què portes sempre a la bossa?
La cartera, les claus i el mòbil
Un referent esportiu
Molts. Tant pot ser gent famosa com el veí de casa que fa esport. Tothom té alguna cosa per aprendre’n, no només els més famosos. Per exemple, del meu germà n’he après molt.
Una data per recordar
El dia que vaig fer un cim a Alaska. A més, era el dia que feia 30 anys i vulguis o no et marca. També, el naixement de la meva filla.
De quin equip ets
Del Diedre, l’equip on corro. També sóc del Barça, però a mi el futbol no m’agrada especialment, m’interessen més els meus esports.