12.03.12

Bicampions d’Europa!

Gabriel Crosas i Laia Andreu guanyen el títol continental de raquetes de neu

L’última prova de la Copa d’Europa de raquetes de neu ha servit per confirmar els bons presagis. Dos atletes de la Selecció Catalana, Gabriel Crosas i Laia Andreu, han aconseguit el títol. Al Master des Neiges, disputat a la localitat francesa de Thônes, Laia Andreu va acabar en segona posició per darrere d’una altra corredora de la Selecció, Mònica Ardid. Sílvia Leal va completar un altre podi totalment català. En categoria masculina, Gabriel Crosas en va tenir prou amb la cinquena posició a la cursa per aconseguir el títol europeu, mentre Francisco Garcia va ser tretzè.

A la classificació final les tres atletes femenines han ocupat les primeres posicions. Laia Andreu s’ha imposat per ben poc a Mònica Ardid. Durant tota la competició hi ha hagut un frec a frec entre les dues corredores, però Andreu ha fet bo l’avantatge de què disposava abans de l’última prova i d’aquesta manera ha aconseguit la cinquena Copa d’Europa del seu palmarès individual. Pel que fa a Sílvia Leal, ha aconseguit una valuosa tercera posició.

En categoria masculina, Gabriel Crosas ha guanyat per primera vegada el títol. L’atleta de l’AE Diedre ha estat el més regular en totes les curses, i tot i no poder pujar al podi a Thônes, ha acabat en primera posició a la Copa d’Europa. També hi ha hagut dos altres atletes catalans entre els deu primers de la competició continental. Francisco Garcia ha acabat en cinquena posició i Just Sociats, vigent campió, ha estat novè.

Aquest és el vídeo de l’arribada de Mònica Ardid, Laia Andreu i Sílvia Leal al Master des Neiges: