08.03.12

Cantona: “La Selecció Catalana també hauria guanyat el Mundial”

L’exfutbolista francès lloa l’estil del Barça, implantat per Johan Cruyff

Eric Cantona ha afirmat a una de les conferències del Global Sports Forum de Barcelona que “la Selecció Catalana de futbol també hauria guanyat el Mundial”. L’exfutbolista francès considera determinant el paper dels jugadors formats al planter del Barça que el 2010 van proclamar-se campións del món amb la selecció espanyola. Xavi, Puyol, Valdés, Cesc, Piqué i companyia van ser la base d’un grup que va aplicar un estil de joc molt semblant al dels blaugranes, i per això Cantona considera que si la Selecció Catalana de futbol competís oficialment també podria aplicar-lo i obtenir grans èxits.

Cantona, que és el director esportiu del Cosmos de Nova York, està intentant implantar a l’equip nord-americà una filosofia semblant a la de La Masia, “com va fer l’actual seleccionador català Johan Cruyff fa 25 anys, on els jugadors aprenguin des de petits una manera de jugar, amb amor pel futbol, i es vagin adquirint mecanismes automàtics”.

Podeu veure la declaració de Cantona sobre Catalunya en aquest vídeo d’Esport3.