20.02.12

Els mundials de Catalunya

Editorial 20/02/2012

La setmana passada Frank Buvens, membre del comitè executiu de la Federació Internacional de Korfbal, va visitar Barcelona per supervisar les instal·lacions que l’octubre acolliran el Campionat del Món sub-23. Buvens va quedar molt satisfet de l’estat del Pavelló Olímpics de la Vall d’Hebron però sobretot va destacar que Barcelona té alguna cosa especial que la converteix en la ciutat més adient per acollir el campionat. Interès artístic i cultural, un clima mediterrani i una bona organització d’esdeveniments en són les claus.

Els Jocs Olímpics del 1992 ens van fer coneguts arreu del món. Abans, hi havia gent que mínimament era capaç de situar Barcelona, però no sabia com podíem afrontar grans reptes organitzatius. Tot ha canviat des d’aleshores, i a través de Campionats d’Europa i del Món de natació, atletisme, bàsquet i molts altres esports hem demostrat una vegada i una altra que sabem estar a l’alçada.

Aquest any ens arribarà una nova prova amb el Campionat del Món sub-23 de korfbal. Dotze països i al voltant de 200 esportistes viuran durant una setmana i mitja a Barcelona, i a part de lluitar per les medalles podran entendre més bé què és Catalunya. Capital i país aniran de la mà per ensenyar la nostra realitat, per donar una bona impressió. La Selecció Catalana hi participarà, amb absoluta normalitat, amb l’objectiu de millorar la cinquena posició de fa quatre anys. No serà l’única competició internacional d’aquest any que se celebri a casa nostra i en què Catalunya hi participi oficialment. Raquetes de neu, biketrial, físic-culturisme, bowling i beach tennis són altres esports en què la Selecció Catalana competirà davant la seva afició. Aquest serà un any per gaudir dels èxits dels nostres esportistes i continuar guanyant projecció internacional.