17.02.12

“Barcelona ajudarà a popularitzar el korfbal”

Entrevista a Frank Buvens, membre del comitè executiu de la Federació Internacional de Korfbal

Encara queden vuit mesos pel Campionat del Món sots-23 de korfbal, però l’organització ja escalfa motors. Un punt important és la supervisió de la Federació Internacional de Korfbal (IKF). El belga Frank Buvens, membre del comitè executiu, ha quedat molt satisfet després de la visita que ha fet a les instal·lacions que acolliran el torneig.

Quins són els punts forts de Barcelona com a organitzadora?
Hi ha molts motius pels quals la IKF està contenta de poder organitzar aquest torneig a Barcelona. Arreu del món hi ha molts amants de l’esport que tenen la percepció que Barcelona és un santuari del futbol, el bàsquet i l’handbol. Ara cal convèncer un bon nombre de gent que s’aficioni a esports mixtes com el korfbal que tenen prestigi al moviment olímpic. En una època en què molta gent s’ho pensa dos cops abans de gastar diners per veure un partit de futbol, alguns esports més minoritaris han d’intentar atraure un públic obert de mires.

Comparada amb les anteriors ciutats organitzadores, què fa especial Barcelona?
Barcelona té molta experiència des dels Jocs Olímpics del 1992, però no totes les instal·lacions han tingut un bon manteniment. La ciutat és un de les més visitades del món. Per tot plegat és absolutament vital aprofitar l’oportunitat de fer popular el korfbal a través d’una ciutat tan cosmopolita, de la marca Barcelona. Als esportistes els encanta venir a Barcelona, per això cada selecció intentarà portar el seu millor equip i el nivell de la competició augmentarà substancialment.

Què li ha semblat el que ha vist avui? Creu que les instal·lacions ja estan preparades per la competició?
Bé, la idea inicial de fer servir el Pavelló de la Mar Bella ha quedat abandonada perquè la il·luminació no era l’adequada. Per això s’ha decidit que tots els partits es jugaran al Pavelló Olimpics de la Vall d’Hebron, que a més s’hi pot anar caminant des de l’hotel oficial del campionat.

Creu que Catalunya, com a amfitriona, pot aconseguir bons resultats a la competició?
Catalunya és l’equip que més ha progressat des dels inicis. Van complicar molt la vida al segon millor del món, Bèlgica, a les semifinals del passat Mundial absolut a la Xina. És difícil preveure què suposarà el fet de no poder comptar amb jugadors clau com Sergi Gabriel pels límits d’edat. La IKF espera descobrir nous talents sots-23 amb un nou seleccionador català.