16.02.12

Les Seleccions Catalanes fan país

Editorial 16/02/2012

L’esport, sempre passa, és molt més que victòries i derrotes. L’esport és una manera d’entendre el món, d’explicar als altres qui ets i què vols. És així com les Seleccions Catalanes sempre han ajudat a tenir una identitat com a país i han donat a Catalunya una projecció internacional molt necessària. On no han arribat els polítics, sovint ho han fet els esportistes.

Un exemple ben clar és la recent visita del president de la Biketrial International Union, Hiroshi Hirano, a les seus del Campionat del Món que es disputarà aquest estiu. Una d’aquestes seus és Igualada, i per això Hirano va mostrar interès en establir contacte amb els organismes esportius del nostre país. En una trobada amb la Plataforma ProSeleccions, el màxim mandatari del biketrial a tot el món va assegurar que pel seu esport “és molt important tenir orígens a Catalunya perquè ens dóna més presència” a la vegada que va recordar que la participació de les Seleccions Catalanes en competicions internacionals és una bona eina “per difondre la cultura catalana a tot el món”.

I és que al cap i a la fi, no fa falta que Catalunya guanyi un Mundial de futbol, que ja ens agradaria, per sensibilitzar la gent d’altres països de la nostra realitat. Qualsevol petita acció dels esportistes que competeixen oficialment en més de vint esports defensant els colors del nostre país ens ajuda a ser més grans, a fer que ens coneguin i que ens respectin. Potser per això a alguns els molesta tant i fan l’impossible perquè no seguim creixent.