15.02.12

“Abans de córrer, no hi ha res guanyat”


LAIA ANDREU i TRIAS
Atleta de la Selecció Catalana de raquetes de neu i de curses de muntanya
15/02/12

Entrevista a Laia Andreu, atleta de la Selecció Catalana de raquetes de neu i de curses de muntanya                               15/02/2012

Després de dues victòries en les tres proves que s’han disputat fins ara, Laia Andreu lidera còmodament la classificació general de la Copa d’Europa de curses de raquetes de neu. Va camí de revalidar el títol, que seria ja el 5è, en una temporada en què pensava donar més pes a les curses de muntanya. I tot, envoltat de polèmica per la victòria a l’última cursa, diumenge passat a Itàlia.

Què va passar amb la teva victòria a la Racchettinvalle?
La veritat és que no va quedar ben clar. La segona classificada, Maria Grazia Roberti, va reclamar que les meves raquetes no són vàlides i els organitzadors, encara no sé ben bé per què, li van donar la raó. És una reclamació bastant absurda perquè diuen que les meves raquetes no estan homologades per competir, però de fet no hi ha cap norma que fixi quin tipus de raquetes és el correcte. Al final van mantenir els resultats de la prova però les noies no vam rebre els premis. Sap greu perquè no cobrarem res, mentre als homes, que també van tenir un enrenou semblant, els van donar les seves recompenses sense cap problema.

Bé, deixant de banda la polèmica, a la Copa d’Europa has guanyat dues de les tres curses que s’han disputat fins ara i en l’altra vas ser segona. Són uns resultats molts positius.
La veritat és que estic molt contenta, veig que la il·lusió i l’esforç que hi dedico em són recompensats amb bons resultats. Espero fer-ho igual de bé en les dues curses que queden.

Creus que ja tens a tocar el títol o encara queda massa per dir-ho?
No, no, les meves contrincants són molt bones i vénen molt fortes. Que m’hagi anat bé fins ara és una alegria, sí, però res es guanya fins que es corre.

D’aquí a una setmana i mitja hi haurà una prova a Catalunya, com cada any. Ara la cursa serà a La Molina, quines diferències creus que pot haver-hi al circuit respecte els de les temporades anteriors a Tavascan, Grand Valira o Port del Compte?
Aquest circuit de la Molina ja el vaig córrer l’any passat a la Copa Catalana. Està molt bé sí hi ha molta neu, a diferència de les altres proves hi ha moltes pujades i moltes baixades. Hi ha corredors que els afavoreix i a d’altres no els van tan bé. A mi per exemple les baixades em poden afavorir, en canvi les pujades potser li aniran millor a la Mònica Ardid, una altra atleta de la Selecció Catalana.

Córrer a casa és un al·licient o t’afegeix pressió?
A mi la veritat és que m’agrada córrer aquí, si coneixes el circuit i tens gent que t’anima sempre fa il·lusió.

Tota la Selecció Catalana esteu fent un bon paper fins el moment, deus estar orgullosa de poder defensar el teu país a tot arreu on vas?
La veritat és que sí, estic molt contenta. També m’agrada el bon ambient que es respira a la Selecció, això també ens ajuda a aconseguir bons resultats.

Pensant ja en les curses de muntanya, tot i que encara queden tres mesos per començar la competició, com afrontes la temporada?
Sincerament, estic contenta que la competició de raquetes estigui anant tan bé, aquest any m’estic preparant més per les curses de muntanya, amb més volum d’entrenaments. El meu objectiu és fer un bon paper a la Copa del Món i fer mèrits per participar als Skygames.