08.02.12

Presentat el Campionat del Món de biketrial

La segona prova es disputarà a Igualada a finals de juliol

Com ja és habitual, els esportistes catalans competiran a casa en una prova del Campionat del Món de biketrial. Igualada acollirà l’últim cap de setmana de juliol la segona cita de la competició, que vindrà de França i després anirà a Itàlia. El president de la Unió Internacional de Biketrial (BIU), el japonès Hiroshi Hirano, ha estat l’encarregat de presentar l’esdeveniment aquest dimecres a la capital de l’Anoia. L’han acompanyat l’exciclista Ot Pi, llegenda i creador d’aquest esport ja fa més de dues dècades, i el president de la Biketrial Associació Catalana (BAC), Josep Abant.

Aquesta prova apostarà per un escenari totalment urbà. Les àrees de competició s’instal·laran a emplaçaments com la zona esportiva de Les Comes, el parc de l’Estació Vella, la plaça de Les Pedres i la plaça Cal Font. El 26 de juliol es duran a terme les verificacions i els controls, i el 27 i el 28 es disputaran les proves de les diferents categories.

Dos campions del món de la disciplina com Dani Comas i César Cañas han fet avui una demostració de les seves habilitats a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada. Posteriorment, l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, ha agraït la confiança que les federacions d’aquest esport hi han dipositat i ha recordat que “això no és només esport, és també promoció i estímul econòmic; el futur passa per obrir-nos al món de manera decidida i per això hem apostat per acollir aquesta prova”. Hiroshi Hirano i Josep Abant s’han mostrat convençuts que la competició serà un èxit i han agraït les facilitats rebudes.