30.01.12

El Vilanova acaba cinquè a l’Europa Shield de korfbal

Els del Garraf no han pogut lluitar per les medalles

El CE Vilanova i la Geltrú no ha pogut repetir l’èxit català de la temporada passada en què el CK Vallparadís es va proclamar campió de l’Europa Shield de korfbal. Els vilanovins, que en les anteriors participacions havien acabat en segona i tercera posició, han fet un bon paper a la segona competició continental, disputada a la localitat alemanya de Castrop-Rauxel. Les derrotes ajustades a la fase de grups els han impedit disputar les semifinals però amb dos partits guanyats i dos perduts, la cinquena posició és prou satisfactòria.

Els del Garraf van debutar divendres a la tarda contra el Ceské Budejovice. El conjunt txec, que va acabar sent el campió del torneig, va sortir molt tou i això ho va aprofitar el Vilanova per aconseguir fins a 5 gols d’avantatge, 8-3. A la segona part, els txecs van ensorrar els catalans amb un parcial de 0-7 i van guanyar el partit per 15-16. La segona part va tornar a condemnar els garrafencs en el partit contra el Pegasus alemany. Després de l’empat a 4 del descans, els germànics van ser més constants i van endur-se el partit per 13-8. Finalment, en l’últim enfrontament de la primera fase, el Vilanova no va tenir problemes per desfer-se del Carnaxide portuguès per 17-12. Tot i aquesta victòria el Vilanova va acabar en tercera posició del grup A i diumenge va jugar per la cinquena posició amb el seu homòleg del B, el Budapest MAFC hongarès. La victòria final per 18-7 demostra que amb una mica més d’encert, els vilanovins haurien merescut acabar en un lloc més destacat.

Cal destacar la presència de tres jugadors catalans entre els deu màxims anotadors de la competició. Són Salva Fort, Ivan Alberich i Guillem Castanyer.

Podeu consultar tots els resultats i les estadístiques de l’Europa Shield 2012 aquí.