23.01.12

Definida la Selecció Catalana de criquet

Aquest cap de setmana s’han fet les proves a Montjuïc

La Unió Esportiva Catalana de Clubs de Criquet (UECCC) ha dut a terme dissabte i diumenge els entrenaments per escollir els jugadors que formaran la Selecció Catalana de criquet. Les proves s’han fet a l’estadi de beisbol Carlos Pérez de Rozas, a Barcelona, i han comptat amb una seixantena de participants, originaris majoritàriament del Pakistan però també de l’Índia, Bangladesh i Anglaterra.

En l’acte hi van ser presents Sergi Blázquez, vicepresident de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, Xavier Bosch, director general per a la Immigració, i Àngel Colom, secretari d’immigració de Convergència Democràtica de Catalunya. Tots tres van conversar amb Khalid Shabaz, president de la UECCC, que els va agrair el suport que estan rebent. Un suport que per exemple queda demostrat en el lliurament de polos amb l’emblema de les Seleccions Catalanes, que Blázquez va lliurar a cada jugador en nom de la Plataforma.

Aquestes proves per formar la Selecció Catalana s’han valorat molt positivament per totes les parts, ja que suposen una bona manera d’integrar els nous catalans a través d’una eina com l’esport. Fa quatre anys que la UECCC treballa per l’organització i la popularització del criquet a Catalunya i enguany es preveu que la Lliga Catalana compti amb 12 equips, un nombre que es duplicarà l’any vinent en què se separarà els equips en dues divisions.

Recentment el Centre de terminologia de la llengua catalana (Termcat) ha publicat un “Vocabulari bàsic del criquet” amb l’objectiu de normalitzar el conjunt de paraules específiques d’aquest esport i fer-les més amenes pel públic i pels jugadors. El podeu consultar aquí.