20.01.12

“Estaria encantada de jugar amb Catalunya”

Entrevista a Júlia Pla, jugadora de rugbi

Acaba de ser inclosa pel portal Scrumqueens en l’equip ideal del 2011 i demà serà un dels grans atractius de la Selecció Catalana en el partit que l’enfrontarà a França Militar. Júlia Pla és una de les millors jugadores del món i sap que per seguir progressant, tard o d’hora haurà de marxar a l’estranger.

Enhorabona pel reconeixement, ets la primera jugadora catalana de rugbi inclosa entre les millors del món, com et sents?
Sincerament per mi és una sorpresa, no coneixia aquest web i no sabia que donaven aquest reconeixement a finals d’any. És una sorpresa però evidentment estic molt contenta perquè és una manera de premiar l’esforç individual que he fet els últims anys, amb molts entrenaments i ganes de voler millorar.

Com afrontes el partit de demà contra França Militar. Sens dubte, és una bona oportunitat per jugar amb Catalunya.
Sí, crec que pot ser un bon partit. És el segon amistós que juguem amb la Selecció Catalana per preparar els campionats territorials. Sempre ve de gust jugar amb Catalunya i més a prop de casa.

Què esperes del combinat francès?
Les últimes vegades que hi hem jugat no tenien un nivell gaire alt, però tot i això serveix com a prova. La Selecció Catalana compta amb algunes jugadores que tenim experiència en competicions internacionals, però n’hi ha d’altres que mai han jugat fora de Catalunya. Per elles i per totes serà una bona oportunitat per comprovar el nostre nivell. Malgrat tot, a priori ha de ser un partit assequible, les últimes vegades que ens hi hem enfrontat sempre hem guanyat.

Què et semblaria poder competir oficialment amb la Selecció Catalana?
Jo sempre dic que m’agrada jugar al màxim nivell. Si amb la Selecció Catalana arribés el moment de fer-ho, estaria encantada.

Quin nivell creus que tindria Catalunya en un Europeu? Millor en el rugbi a quinze o a set?
Crec que seríem millors en el rugbi a set. A nivell espanyol també és així, acostumem a ser jugadores petites i àgils i crec que amb Catalunya passaria el mateix. Tal com està actualment el rugbi català, en un moment molt crític, no crec que poguéssim oferir un nivell gaire alt. Hi ha zones de l’Estat, com Madrid, que passen per un millor moment. Això no vol dir que en un futur no canviï, fa set o vuit anys érem una potència a l’Estat. Actualment no és així i crec que no podríem afrontar un Europeu en condicions.

Ja per acabar, quins reptes et marques en el futur?
Es fa difícil de dir, però crec que per mi és necessari marxar fora per seguir evolucionant. No és el que m’agradaria, perquè el que jo voldria és que la lliga catalana pugés de nivell. Però el rugbi no avança, no sé si la Federació hauria de tenir un paper més important i ajudar a promocionar-lo. El meu objectiu és poder arribar a disputar uns Jocs Olímpics, i per aconseguir-ho he de progressar en la meva carrera. Acabaré la temporada amb el GEiEG i l’any que ve encara no sé ben bé què faré, però és segur que marxaré a jugar fora.