20.01.12

Catalunya, fundadora de la Federació Europea de Korfbal

Aquest matí s’ha creat la IKF Europa, que aplegarà 31 països

Catalunya és membre de ple dret de la nova Federació Europea de Korfbal. Aquest matí s’ha celebrat a Varsòvia, Polònia, l’assemblea fundacional de l’IKF Europa, amb la presència de 31 països del continent que a partir d’ara tindran un organisme aglutinador dependent de la Federació Internacional, com ja ho tenen Àsia, Àfrica o Oceania. L’objectiu principal d’aquesta nova entitat serà afavorir i coordinar el contacte entre els països membres amb la finalitat d’ajudar el creixement del korfbal a Europa.

Francesc Serra, vicepresident de la Federació Catalana de Korfbal, ha estat present en l’acte de constitució de l’IKF Europa, en què també s’ha acordat la formació del comitè executiu. El president serà el txec Milan Schwarz, i el secretari general el belga Jan van der Berghe. A més, l’IKF Europa compartirà la seu amb la Federació Internacional, a Holanda. L’assemblea s’ha celebrat a Varsòvia coincidint amb el Campionat d’Europa de clubs, en què el CK Assessoria Vallparadís de Terrassa lluita actualment per acabar en cinquena posició.

Una vegada més, Catalunya referma la seva presència internacional assistint a la fundació d’una nova Federació Europea. Aquest és un fet molt important perquè li atorga uns drets irrevocables pel fet de ser-ne membre fundador.

Aquesta és la llista dels 31 països fundadors de l’IKF Europa:
Alemanya
Anglaterra
Armènia
Bèlgica
Bielorrússia
Bulgària
Catalunya
Croàcia
Dinamarca
Escòcia
Eslovàquia
Finlàndia
França
Gal·les
Geòrgia
Grècia
Holanda
Hongria
Irlanda
Itàlia
Luxemburg
Polònia
Portugal
República Txeca
Romania
Rússia
Sèrbia
Suècia
Turquia
Xipre